Igrajmo se za varnost - ta petek v Palah

datum: 03.06.2015
kategorija: Novice

V petek dopoldne, 5. junija 2015, bo v Športnem parku Pale potekala tradicionalna preventivna prireditev Igrajmo se za varnost, s katero želi organizator, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina, skupaj z različnimi službami iz področja zaščite in reševanja, poudariti pomen lastne varnosti v prometu, pa tudi pri počitniških aktivnostih. Gre za enega najuspešnejših preventivnih dogodkov za otroke in šolarje v Sloveniji.

Svet za preventivno in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina je letos k sodelovanju pritegnil Policijsko postajo Ajdovščina in druge policijske enote, Gasilsko reševalni center Ajdovščina, Gasilsko zvezo Ajdovščina, Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost – gasilsko enoto Nova Gorica, Zdravstveni dom Ajdovščina, ekipo prve pomoči OZRK Ajdovščina, Gorsko reševalno službo Tolmin - skupino Ajdovščina, Jamarsko društvo Danila Remškarja, Tehniški šolski center Nova Gorica, Radio klub Ajdovščina, Upravo za zaščito in reševanje Nova Gorica, Društvo tabornikov Ajdovščina in druge.  

Prireditev bo po odlični lanski izkušnji tudi letos potekala v Športnem parku Pale. Povabilo k udeležbi so že prejele vse matične in podružnične osnovne šole ter vse enote Otroškega vrtca Ajdovščina. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina bo organiziral avtobusni prevoz, prvošolcem pa namenil darilca – izročil jim jih bo župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin.

Po rekordnem lanskem obisku in navdušenju otrok, šolarjev, mentorjev, učiteljev in ostalih obiskovalcev, tudi ta petek v Športnem parku Pale pričakujemo preko 1000 nadebudnežev.

Dogodek pa je namenjen širši javnosti, saj gre za enkratno priložnost – na enem mestu si bo mogoče ogledati delovanje in opremo različnih služb, katerih predstavniki bodo z veseljem odgovarjali na vprašanja obiskovalcev.

Vabljeni na obisk!

Oglejte si fotografije z lanske prireditve