Obisk iz Karlovca

datum: 22.05.2015
kategorija: Novice

Črniško pokopališče iz prve svetovne vojne je včeraj obiskala zanimiva skupina izletnikov iz Karlovca, med njimi tudi župan mesta Karlovac Damir Jelić. V Črničah je namreč pokopanih veliko pripadnikov 96. karlovškega pešpolka, ki se je boril na Soški fronti. Hrvaške goste je pričakal podžupan Občine Ajdovščina Alojzij Klemenčič.

Obisk iz Karlovca, maj 2015Karloviški župan in namestnik župana, predstavniki občinske uprave in lokalne politike, direktorji karlovških zavodov in podjetij, predstavniki večjih društev, sorodniki žrtev, duhovnik, gardisti ter novinarji so popotovali mimo mejnikov prve svetovne vojne. Pomemben postanek so naredili v Črničah, kjer so položili venec k spomeniku sredi pokopališča. Karlovški župnik je opravil krajši verski obred. Župan Karlovca Damir Jelić se je v čustvenem nagovoru zahvalil tudi krajanom Črnič in občini Ajdovščina za zgledno urejenost pokopališča. Prijateljstvo med krajema je nato potrdil še podžupan Občine Ajdovščina Alojzij Klemenčič.

Obisk iz Karlovca, maj 2015Krajevna skupnost Črniče je gostom pripravila pogostitev, predsednica Bruna Kastelic je nabrala češenj. Srečanje je minilo v prisrčnem in prijateljskem vzdušju, z obljubo, da se zagotovo še srečamo. Obisk iz Karlovca, maj 2015