Pevci treh dežel na sprejemu pri županu

datum: 16.05.2015
kategorija: Novice

Te dni na na Vipavskemi poteka mednarodni festival zborovske glasbe. Še pred petkovim uvodnim koncertom je pevce na kratkem sprejemu v prostorih Občine Ajdovščina gostil župan Tadej Beočanin.

 

Ženski komorni zbor Cantica bohemica Litoměřice iz ČeškeMednarodni festival zborovske glasbe poleg organizatorja, Moškega pevskega zbora Srečko Kosovel iz Ajdovščine, gosti Žensko klapo Luka Reka iz Hrvaške in ženski komorni zbor Cantica bohemica Litoměřice iz Češke, ki so se predstavili na koncertu Pomlad prihaja, v petek 15. maja zvečer, v Dvorani prve slovenske vlade. Na koncertu sakralne glasbe, v soboto zvečer v cerkvi v Logu  pa je nastopil tudi Komorni zbor Ipavska iz Vipave.

Župan Tadej Beočanin je pevcem izrazil dobrodošlico »v občini, ki zelo ceni lepo pesem«. Zahvalil se je tudi organizatorju, Moškemu pevskemu zboru Srečko Kosovel, da je v kraje, kjer deluje toliko Ženska klapa Luka Reka iz Hrvaškepevskih sestavov, pripeljal nov pevski dogodek na mednarodnem nivoju. Prisrčen kratek sprejem je minil v znamenju petja – spontano so se vsak s svojo pesmijo predstavili vsi trije pevski sestavi in napovedali odličen zborovski festivalski dogodek. Predsednik Moškega pevskega zbora Srečko Kosovel in župan Občine Ajdovščina