Predstavitev Vipavske doline v slovenski hiši v Celovcu

datum: 10.04.2015
kategorija: Novice

Foto Marijan Močivnik, Studio Ajd

Vipavska dolina se je v četrtek, 9. aprila 2015, predstavljala v slovenski hiši v Celovcu, v okviru tradicionalnih umetniško-turističnih večerov. Dogodka se je udeležil tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin ter ob tej priložnosti koroškemu deželnemu glavarju Petru Kajzerju, znanemu rekreativnemu športniku, izročil štartno številko za Ultra trail Vipavska dolina.

Foto Marijan Močivnik, Studio Ajd Na lanski predstavitvi na sejmu Intervino je generalna konzulka RS v Celovcu, Dragica Urtelj, povabila Vipavce k predstavitvi v celovški slovenski hiši. Slovenski konzulat v Celovcu tovrstne, že uveljavljene dogodke, pripravlja v sodelovalnju z Zvezo društev likovnih umetnikov in SPIRIT Slovenija, ter vključujejo odprtje umetniške razstave in predstavitev turističnega območja.

Umetniški del dogodka sta zastopala akademski slikar mag. Janez Kovačič in kiparka Jana Mihelj. Nato pa se je predstavila Vipavska dolina, z bogastvom okusov vrhunskih vin in kulinarike iz vinskih in kulinaričnih hiš Vina Ferjančič, Majerija, Vina Sveti Martin, Vina Saksida, Domačija Čebron, Faladur, Lepa Vida in Hrastnjak. Za promocijo so poskrbeli še Studio Ajd, revija Vino, turistično informativni centri iz Ajdovščine, Vipave in Nove Gorice, Kompas Ajdovščina in Razvojna agencija ROD Ajdovščina.

Skupaj z županom Občine Ajdovščina Tadejem Beočaninom so se umetniško-promocijskega dogodka v Celovcu udeležili še župan Občine Šempeter - Vrtojba Milan Turk ter Jožko Andlovic in Stojan Cotič, podžupana Vipave ter Mirna – Kostanjevice.

Predstavitev Vipavske doline si je ogledalo preko 150 predstavnikov koroškega gospodarstva, kulture in politike, med njimi tudi koroški deželni glavar Peter Kaiser. Ajdovski župan Tadej Beočanin je ob tej priložnosti deželnega glavarja povabil na tradicionalni vinsko-kulinarični dogodek Okusi Vipavske, ki bo potekal sredi maja na dvorcu Zemono, ter mu izročil štartno številko za 100 Ultra trail Vipavska dolina – gospod Kaiser je namreč znan rekreativec.  

Vipavska dolina svojo promocijo nadaljuje na sejmu Freizeit, ki prav te dni poteka v Celovcu.