Labirint - festival ustvarjalnih osnovnošolcev

datum: 05.03.2015
kategorija: Novice

Festival Labirint je natečaj, namenjen ustvarjalnim in inovativnim osnovnošolcem, ki radi razmišljajo tudi, ko se pouk zaključi - ali pa še posebej takrat. V soboto, 7. marca, se bodo v Ajdovščini srečali najbolj ustvarjalni osnovnošolci iz osnovnih šol regije.

Festival LabirintLetošnje večmesečno delo pri razvoju inovativnih izdelkov, ki je obrodilo izzivalne raziskovalne naloge, se bo zaključilo s pravim festivalskim dnem, ko bodo učenci svoje delo predstavili sovrstnikom, staršem in zanimivim gostom. To pa ne bo le dan, ko bodo ti učenci imeli priložnost razložiti, kako so prišli do svojih rezultatov, ampak bo namenjen tudi preizkušanju v izzivih, s katerimi bodo soočeni tik pred samim začetkom dela. 'Pridi in naredi' ali pa 'Moj dežnik je lahko …' sta kategoriji, ki bosta potekali prav v soboto. Učenci, ki se na ta dva izziva prijavijo, dobijo na voljo orodje in različen material, iz katerega v omejenem času naredijo nekaj novega, zanimivega, inovativnega.

Pri organizaciji Festivala Labirint so svoje moči združili Zavod RS za šolstvo, center odličnosti CO BIK, Zavod Rdeči apolon in E-hiša, novogoriška hiša poskusov ter mnoge osnovne šole v regiji, zlasti pa izjemni učenci, njihovi učitelji, starši in zunanji mentorji.

labirint logo (www.festival-labirint.si