Med nebom in zemljo

datum: 16.02.2015
kategorija: Novice

Ptice, Marijan Cigoj, PSA zlata medalja

Že 6. mednarodni fotografski natečaj Med nebom in zemljo v organizaciji Fotografskega društva Veno Pilon iz Ajdovščine je ponovno ponudil presežek ustvarjalnosti – tako v poznavanju tehnike, kot tudi v izbiri motiva in drugih 'majhnih skrivnostih velikih mojstrov' fotografskega objektiva.

Na natečaj je 316 avtorjev prijavilo 3313 fotografij, žirija jih je odbrala 1056 in v štirih temah podeljelila 109 nagrad. Najuspešnejši avtor natečaja je postal Aleš Komovec, najuspešnejši tuji avtor pa je Belgijec Livinus Bleyen. Člani domačega društva so se dobro odrezali, še posebej pa velja izpostaviti zlato medaljo PSA, ki jo je za fotografijo jate ptic dobil Marijan Cigoj.

Prvič se je z zahtevno organizacijo mednarodnega natečaja, kot vodja organizacijskega odbora, spopadla Alenka Čadež Kobol. Tudi ob letošnji razstavi je društvo izdalo ličen katalog z vsemi nagrajenimi fotografijami. Zahvala gre predvsem pokroviteljema – Občini Ajdovščina in Inštitutu Lozej. Dela z lanskega mednarodnega fotografskega natečaja so objavljena na spletni strani Fotografskega društva Veno Pilon, vredno si jih je ogledati.