Društvo DOLI v skupni promociji združuje na sejmu TIP

datum: 28.01.2015
kategorija: Novice

Društvo DOLI na sejmu TIP 2013

Društvo DOLI že tretje leto zapovrstjo organizira skupno promocijo na osrednjem slovenskem turističnem sejmu Turizem in prosti čas. Sejem se je začel danes in bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal vse do 31. januarja. Krepko ekipo predstavnikov Vipavske doline boste našli v hali C.

Za letošnjo predstavitev je lokavško društvo k sodelovanju povabilo resnično celotno Vipavsko dolino, Trnovsko planoto in del Banjške planote. Tako se bodo pod »eno streho« skupaj predstavili vsa turistična društva in TIC-i iz občin Ajdovščina, Vipava, Nova Gorica, Renče – Vogrsko, Miren – Kostanjevica. Za te namene so v Ljubljano odpotovale lične lesene hišice ter že znameniti jurček Društva DOLI, ki je bil pred nekaj leti izdelan prav za te namene.

Obiskovalcem sejma bodo predstavljene vse zanimivost naše dežele. Poudarek je na avtohtonosti – domača vina in kulinarika, zeliščarstvo, domača obrt ter običaji, kot so osmice in podobno. Na sejemske nastope se pripravljajo tudi mnogi kulturniki in umetniki ter folklorne skupine, ki bodo s svojimi nastopi popestrili sejemski utrip. Skozi štiri sejemske dni se bo na skupnem prostoru, ki bo predstavljal Vipavsko dolino, promoviralo ogromno število domačih ponudnikov.

Tehnična novost letošnje predstavitve je tudi dobro organiziran prihod in odhod akterjev na sejmu. Tako bo vsako sejemsko jutro iz Nove Gorice proti Ljubljani krenil avtobus z razstavljavci in njihovo opremo. Zvečer pa se bo vrnil nazaj na Goriško.

Poleg lastnih dejavnosti Društvo DOLI na ta način skrbi za združevanje tako društev, kot ustanov in turističnih ponudnikov.  »Mreža nevladnih organizacij bi morala bolj zaživet, na pa, da vsak zase iščemo podporo pri lokalnih skupnostih. V sodelovanju je moč,« meni Boris Blažko, predsednik lokavškega društva in glavni koordinator letošnje predstavitve turistične ponudbe Vipavske doline na sejmu Turizem in prosti čas.

Vabljeni na obisk sejma!