Kraljica Špela se poslavlja

datum: 07.01.2015
kategorija: Novice

Špela Štokelj ostaja kraljica slovenskega vinskega kraljestva le še dvoje kratkih dni, nato pa se ji enoletni mandat izteče in kraljevino bo prevzela nova kraljica. V letu dni kraljevanja je Špela prekrižarila Slovenijo in Evropo ter z veliko znanja, občutka in dobre volje predstavljala naša vina, s poudarkom prav na domačih iz Vipavske doline. Hvala in srečno nazaj v običajno življenje!

Špela Štokelj, doma s Planine, iz vinogradniške družine Posestva Štokelj, je bila za Vinsko kraljico Slovenije okronana 10. januarja 2014 v Radencih.  Skozi leto dni je odlično opravljala svoje poslanstvo ter zastopala slovenske vinogradnike na prireditvah, dogodkih in sprejemih doma in po Evropi. Še posebej hvalevredno je, da smo Vinsko kraljico Slovenije spremljali na mnogih domačih dogodkih in prireditvah. S svojo prisotnostjo je pokazala veliko spoštovanje do domačih krajev in ljudi.

Mlada krajinska arhitektka je od nekdaj rada pomagala v domačih vinogradih in v kleti, kjer je praktično spoznavala priložnosti in pasti pridelave vina. V nove dogodivščine se je podala tudi zaradi želje po novih izkušnjah, predvsem iz področja trženja vina, saj namerava nadaljevati družinsko vinogradniško tradicijo. Skozi kraljevsko leto jo je spremljala pinela iz domače kleti.

Nocoj ob 19.30 bo Špela še zadnjič kot kraljica nastopila na javni prireditvi, v okviru Naših večerov v Škofijski gimnaziji Vipava bo namreč potekal pogovorni večer z naslovom Biti Slovenska vinska kraljica. Ob Špeli sta gostji večera še dve nekdanji kraljici iz Vipavske doline, Maja Benčina in Karolina Kobal. Zadnji dan kraljevanja pa bo Špela preživela z vsemi tistimi, ki so bili pomemben del njene kraljevske poti.