Županovo sporočilo ob mednarodnem dnevu prostovoljstva

datum: 05.12.2014
kategorija: Sporočila za javnost

Ob današnjem mednarodnem dnevu prostovoljstva župan Tadej Beočanin vošči občankam in občanom, prostovoljkam in prostovoljcem, s posebnim sporočilom. Na današnji dan pa župan prireja tudi prvi sprejem za prostovoljce, v goste je povabil prostovoljke in prostovoljce iz Društva upokojencev Ajdovščina, ki izvajajo projekt »Starejši za starejše«.

 

 

 

 Spoštovani občanke in občani,

pravijo, da bo goro premaknil tisti, ki bo najprej premaknil kamenček. Prostovoljke in prostovoljci že od nekdaj premikajo gore in ustvarjajo boljši svet. Dajejo največ, kar lahko – sami sebe. Ure in ure svoje energije usmerjajo v dobrobit ljudi in narave.

Naša družba se sooča z različnimi izzivi in bolj ali manj negotovimi spremembami. Občina Ajdovščina je bogata z ljudmi, ki pomembno prispevajo k večji kakovosti življenja nas vseh, brez pričakovanja plačila ali zahvale. Prav ti posameznice in posamezniki so dokaz, da lahko v današnji in jutrišnji dan stopamo z veliko mero zaupanja v prihodnost in v sočloveka. Danes, ob mednarodnem dnevu prostovoljcev, je čas, da se spomnimo nanje.

Drage prostovoljke in spoštovani prostovoljci,

zahvaljujem se vam za vsak trenutek, ko se nesebično predajate svojemu poslanstvu in s prostovoljnim delom ustvarjate okolje, v katerem je lepše živeti. Vaše delo pomembno dopolnjuje dejavnost različnih ustanov in prispeva k urejanju življenjskih razmer v družbi nasploh. Kakovostnega in pestrega življenja si dandanes brez vas ne moremo predstavljati.

Delo vseh vas, prostovoljk in prostovoljcev, je za razvoj in prihodnost občine in družbe nasploh izrednega pomena, saj razvija vrednote solidarnosti ter pomembno prispeva k socialnemu napredku. Zato ga moramo negovati, spoštovati in vanj vlagati.

Iskrena hvala za ves vložen trud v boljši danes in jutri nas vseh!

Tadej Beočanin, župan