Novinarji v sklopu študijske ture Enjoy tour obiskali tudi Faladur v Ajdovščini

datum: 27.11.2014
kategorija: Novice

Skupina novinarjev iz Italije, Avstrije in Slovenije je že drugi dan na poti po poteh okusov, ki jih ponuja projekt Enjoy tour. Ustavili so se tudi v Ajdovščini, ki je s pomočjo projekta pridobila trgovinico z domačimi produkti. Urejena je na ajdovski tržnici, prav tam je novinarje sprejel župan Tadej Beočanin.

Faladur novinarji november 2014Dober ducat italijanskih, avstrijskih in slovenskih novinarjev si včeraj in danes ogleduje končne produkte čezmejnega projekta Enjoy tour. Vodilni partner – Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica – je k sodelovanju uspel pritegniti zanimive partnerje, ki pokrivajo široko podeželsko območje od Udin, preko Gorice in Nove Gorice, tja do Kobarida, Idrijsko-Cerkljanskega, ter seveda Ajdovščina. Naša občina je s pomočjo nepovratnih sredstev iz projekta pridobila prodajni prostor za trženje podeželskih produktov, ki ga ima v najemu mlad par – Neža in Matej Lavrenčič. 

Faladur novinarji november 2014Program študijske ture za novinarje je obsežen, danes dopoldan je bila na vrsti pokušina izdelkov v ajdovskem Faladurju. V trgovinici z domačimi pridelki na ajdovski tržnici je ekipo novinarjev, ki jo vodita direktor KGZ Nova Gorica Branimir Radikon in vodja projekta Davor Mrzlič, sprejel župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin. Izrekel jim je dobrodošlico ter jim predstavil naš kraj in njegove posebnosti.

Nato pa so naše kraje tudi okušali – v degustacijskem prostoru v Palah jih je namreč čakala degustacija vipavskih vin, piva in odličnih prigrizkov.

logo-enjoy tour