10 let Društva gospodinj s Planine - Gospodinje in pol

datum: 25.11.2014
kategorija: Novice

Društvo gospodinj z dramsko skupino Planina letos beleži 10 let aktivnega delovanja. Zadnjo novembrsko nedeljo bodo tradicionalno predstavile celoletno delo, ki so ga naslovile Gospodinja in pol, v domačem kraju, na Planini, teden dni kasneje pa s komedijo in predstavitvijo nove knjige prihajajo tudi v Dvorano prve slovenske vlade v Ajdovščino.

Ob 10. obletnici delovanja Društva Vas želimo nasmejati z avtorsko komedijo domačina Dušana Česna – Gospodinja in pol.

Irena si vzame dan dopusta, da bi v miru pospravila po hiši in končala svoje zapiske. Ko mož odhiti v službo, otroka pa v šolo, z veseljem začne z delom. Po hiši je polno opravil, vendar pa tudi presenečenj. Tako se ji planiran miren dopust spremeni v razburljiv dan, poln preobratov, solz in veselja.

V sklopu prireditve pa predstavljamo tudi novo izdajo knjige Da ne bi pozabili II, šege in navade ter  kuharski recepti s Planine pri Ajdovščini.

Knjiga je nadgradnja prve, ki je izšla ob začetku delovanja Društva, in tako predstavlja vsa znanja, ki smo jih planinske gospodinje pridobile ob desetletnem druženju. Med drugim najnovejšo knjigo bogati poglavje o razvoju kuhinje na Vipavskem. Več v priponki!

Poleg osrednjega dogodka bodo s pesmijo program popestrile tudi članice Ženskega pevskega zbora gospodinj pod vodstvom Ane Štokelj, vabljeni pa tudi na razstavo »Spomini ostajajo«.

Zaradi velikega zanimanja napovedujemo ponovitev v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini v nedeljo, 7. decembra, ob 16. uri in v Kulturnem domu v Vipavi v nedeljo, 14. decembra 2014, ob 16. uri.

Vstopnina 6 €.