Objavljen razpis za izbiro novega izvajalca za dokončanje gradnje šole

datum: 24.11.2014
kategorija: Novice

Gradbišče osnovne šole v Ajdovščini stoji, uprava Občine Ajdovščina je v drugi polovici novembra objavila nov javni razpis, s katerim išče že tretjega gradbinca ter računa, da bo uspešno zaključil projekt izgradnje šole.

Gospodarska kriza je na kolena spravila veliko nekdaj mogočnih, dobro stoječih podjetij, ki za seboj vlečejo majhne. Na gradbiščih javnih investicij pa ob opustošenju nastaja tudi velika škoda. Žal zakonodaja na področju javnih naročil ne dopušča niti praktičnih rešitev, niti smiselnih odločitev.

Po stečaju Begrada si je uprava Občine Ajdovščina prizadevala s stečajnim upraviteljem doseči pošten dogovor – nadaljevanje gradnje pod pogoji, ki so bili določeni v pogodbi. Gradbinec v stečaju je bil sicer pripravljen gradnjo nadaljevati, vendar za dodatnih dobrih 325 tisoč evrov, česar pa Občina ne more, ne sme, niti ne želi sprejeti. Stečajnemu upravitelju je tako ponudila dovolj časa za odločitev, uradnega odgovora do danes še ni prejela. Je pa bila sredi oktobra na spletni strani AJPES-a objavljena informacija – sklep o soglasju za posle upravljanja stečajne / likvidacijske mase, iz katerega je razvidno, da bo podjetje v stečaju od štirih nedokončanih poslov zaključilo le dva, med katerima ni šole v Ajdovščini.  

Občina Ajdovščina je Begrad v stečaju ponovno zaprosila za uraden odstop od pogodbe za izgradnjo OŠ Danila Lokarja, hkrati pa pričela s pripravo dokumentacije za nov javni razpis za izbiro izvajalca. Razpis je že objavljen, odpiranje ponudb je napovedano za 9. december. Če bo šlo vse po sreči, bo nov izvajalec izbran še pred koncem leta. Držimo pesti!