Čestitamo podjetju Pipistrel ob 25. obletnici!

datum: 20.11.2014
kategorija: Sporočila za javnost

Podjetje Pipistrel praznuje 25. obletnico uspešnega delovanja. Ob tej častitljivi obletnici Občina Ajdovščina iskreno čestita podjetju ter mu želi uspešnega, ustvarjalnega in vizionarskega dela še naprej. Uspešne zgodbe, kot je zgodba podjetja Pipistrel, spodbujajo razvoj celotne občine in dajejo motivacijo našim ljudem.

Iz majhne obrtne delavnice je v 25. letih Pipistrel postal mednarodno podjetje, ki je ime Ajdovščine poneslo tako-rekoč po vsem svetu. Pipistrelova letala letijo po vseh celinah, zastopniško mrežo ima v 40 državah.

V Pipistrelu poudarjajo, da sedež podjetja ostaja v Ajdovščini. Podjetje ima podružnico v Italiji, kmalu pa bo Pipistrelova podružnica ustanovljena tudi v Indiji. Temelji nove hale v bližnji Gorici so že vliti, tu bodo nastajala letala za ameriški trg. Bistveni motiv za gradnjo hale v Gorici je bila tudi ajdovska burja, ki kar tretjino leta onemogoča letenje. V Ajdovščini pa ostaja montaža obstoječih modelov letal za ves preostali svet (razen Amerike) ter oddelek za razvoj in raziskave.

Obsežno reportažo o 25 letih podjetja Pipistrel si lahko preberete v zadnji številki Ajdovskih novic. To soboto, 22. novembra 2014, pa smo Ajdovke in Ajdovci vabljeni tudi na dan odprtih vrat Pipistrela, s predstavitvijo zgodovine in ogledom proizvodnje hale, hangerjev in letal.