Zaposlitveni bazar - predstavitev ponudbe šolanja in spodbujanje podjetništva med dijaki

datum: 14.11.2014
kategorija: Novice

Mladinski center Hiša mladih Ajdovščina je letos že drugič organiziral Zaposlitveni bazar - predstavitev srednjih in poklicnih šol pred dnevi odprtih vrat severnoprimorskih srednjih in poklicnih šol namenjenimi osnovnošolcem.

Zaposlitveni bazar MC Hiše mladih, nov014Dvodnevni dogodek je potekal v torek in sredo, 11. oz. 12. novembra, v obliki predstavitve srednjih oziroma poklicnih šol in poklicev za osnovnošolce ter spodbujanjem podjetnosti srednješolcev. Vse to pred dnevi odprtih vrat srednjih šol za osnovnošolce in v času ko se vsi srednješolci odločajo, kje bodo nadaljevali šolanje in si s tem začeli graditi svojo prihodnost. 

V torek je v Dvorani prve slovenske vlade potekala predstavitev programov srednjih in poklicnih šol za osnovnošolce, kjer so učenci Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina, Osnovne šole Šturje, Osnovne šole Dobravlje in Osnovne šole Draga Bajca Vipava prisluhnili predstavitvam. Svoje programe so predstavile naslednje šole: Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina, Škofijska gimnazija Vipava, Gimnazija Nova Gorica, Šolski center Nova Gorica, Šolski center Sežana in Srednja Postojna. Pred in po dogajanju v dvorani pa so si lahko v avli pa na stojnicah ogledali izdelke in dejavnosti poklicev teh šol.

Na žalost pa, zaradi premajhnega zanimanja srednjih šol, nismo izpeljali načrtovane popoldanske predstavitve ob 18:00 namenjene obisku osnovnošolcev s starši. Verjamemo, da nam bo to uspelo naslednje leto.

Zaposlitveni bazar MC Hiše mladih, nov014Naslednji dan se je Zaposlitveni bazar nadaljeval na Srednji šoli Vena Pilona Ajdovščina. V sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Nova gorica in Primorskim tehnološkim parkom dijakom programov gimnazija in vzgojiteljska smo predstavili koncept, ideje in oblike socialnega podjetništva ter projekte-programe namenjene razvoju podjetniškega duha dijakov.

Ta zaposlitveni bazar, ki smo ga letos prvič izvedli v mesecu februarju, je vključen v Strategijo za mlade Občine Ajdovščina, se je izkazal za dober in koristen mladinski projekt. Radi bi pomagali mladim pri lažjem odločanju o nadaljevanju šolanja oziroma izberi poklica oz. spodbudili njihov podjetniški duh. Glede na februarski in tokratni odzivi osnovnošolcev, srednješolcev in srednjih-poklicnih šol na Zaposlitveni bazar smo na pravi poti.

MC Hiša mladih