Pešpot ob Hublju

datum: 05.11.2014
kategorija: Novice

Ob Hublju; Foto Vlasta Ferjančič

Prenova pešpoti ob Hublju gre h koncu. Le še nekaj drobnih zaključnih del manjka do zaključka. Pogled na brežino Hublja je po prenovi drugačen, s poti pa se po novem odpira razgled na reko.

Ob Hublju; Foto Vlasta Ferjančič Fotografije jesenske pravljice ob Hublju so delo Vlaste Ferjančič, članice skupine fotografov upokojencev Ajdovski škljoc, ki ji je v včerajšnjem oblačnem dnevu uspelo uloviti pravi sončni trenutek.

Prenova pešpoti ob Hublju se je zavlekla, pogodbeni zaključni rok obnove je minil konec septembra. Precej je temu botrovalo neugodno vreme, ki je zamikalo vsa zunanja dela.

Prenovljenih je 166 metrov poti med dvema mostovoma – od tistega pri vrtcu do osrednjega v mestu. Pot je na novo asfaltirana, utrjene so brežine, živo mejo so nadomestili ograja in drevesa, pogled na reko je sedaj odprt. Predvsem pa je prenovljena pot z ograjo veliko varnejša za najmlajše sprehajalce.

Naložbo v višini okoli 40.000 evrov je v celoti kril občinski proračun. Prenovljena pešpot je še en korak k lepši in prijaznejši podobi našega mesta.  

 

Vabljeni na sprehod, pešpot ob Hublju v čudovitih jesenskih barvah kar žari!