Karin in Blisk ponovno v vrhu

datum: 30.10.2014
kategorija: Novice

Karin Kranjc s Planine pri Ajdovščini se je zadnjo oktobrsko soboto ,s svojim konjem Bliskom, pomerila na zadnji letošnji tekmi za Pokal Alpe Adria Endurance Trophy 4 Nations. Tekma se je odvijala v sosednji Hrvaški, okrog istrskega mesteca Barban. Na progo se je pognalo preko 40 konjev in jahačev, ki so se pomerili v treh kategorijah (30km, 60km, 90km). Karin je v najvišji kategoriji, na 90 km, prepričljivo zmagala.

Karin Kranjc, Hrvaška, oktober 2014Drugo in tretje mesto sta osvojili Italijanki. V nižjih kategorijah so slavili Hrvati in Avstrijci.  V  kategoriji na 60 km  sta nastopila dva Slovenca. Prvi se je povzpel na sedmo mesto, drugi pa je bil žal po veterinarskem pregledu izločen zaradi previsokega srčnega utripa njegovega konja.

Sama tekma je bila zelo kvalitetna. Potekala je po svetovnih merilih FEI tekem v Endurancu. Karin je morala Bliska pripeljati že dan prej na veterinarski pregled. Konji so bili temeljito pregledani  s strani veterinarjev in sodnikov iz sosednjih držav.  Blisku so naložili nekaj dodatnih kilogramov, saj sta morala jahač in oprema dosegati vsaj 70 kg. Naslednji dan so se prvi konji in jahači, med katerimi je bila tudi Karin, pognali v boj. Proga je potekala po makadamskih in gozdnih poteh. Nekatere so bile  zalite z velikimi blatnimi lužami. Tam je bilo jahanje zelo oteženo. Karin se je pogumno spopadla s progo. Približno po polovici je pričela stopnjevati tempo in prešla v vodstvo, ki ga je obdržala do cilja. Blisk je bil odlično kondicijsko pripravljen, saj je po vstopu v cilj že po 10-tih minutah uspešno opravil zadnji veterinarski pregled. Takoj so ga razglasili za zmagovalca, naši navijači pa so ga ogrnili s slovensko zastavo. Karin ga je ponosno objela in se z njim veselila zmage. Utrujenosti sploh ni čutila, saj je prevladalo veliko veselje nad dosežkom.

Karin Kranjc, Hrvaška, oktober 2014Lepa je bila tudi podelitev pokalov, na kateri so se zbrali vsi tekmovalci in njihovi konji. Karin je prejela pokal zadnja in ga ob igranju slovenske himne njej in Blisku v čast ponosno dvignila. Blisku so poleg rozete  obesili še slavnostni trak okrog vratu.

Karin in Blisk sta že postala skupna  slovenska  pokalna zmagovalca v Endurancu. Po seštevku točk za pokal Alpe Adria pa sta postala tudi neuradna skupna zmagovalca pokala Alpe Adria 4 Natons Cup v Endurancu. Uradna razglasitev rezultatov in podelitev odličji tekmovalcem bo konec novembra v Ljubljani. Bravo Karin! Bravo Blisk! 

Mojca H.