Najhitrejša slovenska maratonka je naša Lucija!

datum: 27.10.2014
kategorija: Novice

ŠD tekači Vipavske doline na Ljubljanskem maratonu 2014

Minuli konec tedna je potekala največja rekreativna in najprestižnejša športna prireditev v Sloveniji – Ljubljanski maraton. Letos še posebej v znamenju Ajdovk in Ajdovcev – na 42 kilometrski preizkušnji je bila najhitrejša Slovenka prav naša Lucija Krkoč, tekaške prireditve pa se je po naših ocenah udeležilo tudi preko 100 domačih tekačev. Čestitamo Luciji in vsem rekreativcem za njihove osebne zmage!

Letošnja edicija Ljubljanskega maratona je bila posebna – tako zaradi proge, speljane po vsej prestolnici, kot zaradi rekordne udeležbe. Skoraj bi padel tudi nov rekord – Kenijec Ishimael Bushendich je za tek porabil natančno toliko, kot je rekord proge – 2 uri, 8 minut in 25 sekund.

lucija krkočNaša Lucija Krkoč je seveda za 42 kilometrov teka po asfaltnih ljubljanskih ulicah potrebovala nekoliko več, kljub temu pa je sicer gorska tekačica pritekla v cilj takoj za temnopoltimi gazelami iz Kenije in Etiopije. V skupnem seštevku je tako Lucija Krkoč pristala na 7. mestu, s časom 2 uri, 49 minut in 11 sekund.

Ljubljanskega maratona so se množično udeležili tudi domači rekreativci. Kar 44 članov Športnega društva tekači Vipavske doline in okoli 30 članov Triatlon kluba Ajdovščina se je v Ljubljano odpeljalo organizirano, tam pa se jim je pridružilo še več Vipavcev – po ocenah je našo dolino na Ljubljanskem maratonu zastopalo pošteno preko 100 tekačev.  Največ se jih je pomerilo na 10-kilometrski preizkušnji, veliko tudi na 21-kilometrskem teku. Član ŠD tekači Vipavske doline Jožef Tomažič in člana Triatlon kluba Ajdovščina Aleš Suhadolnik in Andrej Zaman, pa so odtekli maraton – vsi trije uspešno. Čestitke!

Podrobnejše poročilo s pomembnejšimi rezultati naših tekačev pa Branko Lavrenčič pripravlja za naslednjo številko Ajdovskih novic.