Ob naravoslovni učni poti ob Hublju bodo nameščena trim orodja

datum: 23.10.2014
kategorija: Novice

Ob naravoslovni učni poti ob Hublju bodo nameščene trim naprave. Majhen, a dobrodošel projekt bo lepo dopolnil ponudbo rekreacije na prostem, ki je v naših krajih mogoča tako-rekoč skozi vse leto. V Ajdovščini je »trimčkanje« zelo popularno, nova ponudba na pohodni poti pa bo več kot dobrodošla tudi za obiskovalce.

Trim naprave za dopolnitev naravoslovne učne poti ob Hublju so bile načrtovane v sklopu projekta Rekreacijske poti ob Hublju in Lokavščku, za katerega si je Občina obetala pridobiti evropska sredstva. Projekt čaka na nov razpis, sredstva, ki jih je zanj namenila Občina, pa je nato vložila v nakup trim naprav ter uresničila enega od zastavljenih ciljev.

Nabavljenih je 16 orodij za izvajanje različnih vaj, izdelana so iz lesa akacije, ekološka, trdna in lična. Dobavitelj je podjetje Eko igrala d.o.o. iz Nove Gorice, cena pa 13.133 evrov. Montirana bodo takoj, ko bo vreme to dopuščalo, na različnih lokacijah: na robu parka ob mladinskem hotelu ter na začetku, na sredi in na vrhu naravoslovne učne poti Ob Hublju. Ob napravah bodo nameščene tudi table z informacijami o namenu naprav ter navodili za izvajanje vaj. Pot ob Hublju bo tako postala prva urejena trim steza v naši občini.