Ajdovci na zadnji letošnji Sloenduro preizkušnji

datum: 16.10.2014
kategorija: Novice

Končana je Sloenduro 2014 serija! Na zadnjo tekmo smo se podali na gostovanje skok čez mejo, in sicer v Istro, v prelepo mestece Grožnjan, kjer so odlično organizacijo izpeljali člani Brdsko biciklističkega kluba Grožnja. Tekme sta se udeležili obe ajdovski kolesarski ekipi – Kamplc in Črn Trn.

Sloenduro 2014, zaključna tekma, oktober2014Enduro Grožnjan je dobil Kristijan Medvešček pred Peterom Mlinarjem (oba Blackthorn GT) in Nejcem Rutarjem (Unior Tools). Kristjan je tako zadržal prednost pred Nejcem v skupnem seštevku in postal novi pokalni prvak v enduru. Med dekleti pa se je na vrh povzpela Zarja Černilogar (Blackthorn GT). Skupna zmaga pa je ostala v rokah Nine Rupnik (Orbea Geax) .Več kot odlično pa so nastopili tudi Ajdovski tekmovalci. Andrej Bratina (nelicenciran) je dosegel absolutno 5. mesto. Sebastjan Stres (Kamplc racing team) je končal na 7. mestu, kar je pomenilo 1. mesto in njegovo prvo zvago v sezoni v kategoriji Master1, ki si ga jo je delil z Robertom Kordežem (Orbea Geax). S tem rezultatom je Sebastjan tudi zadržal 3. mesto v skupni razvrstitvi serije (kategorija Master1). Jona Furlan je bil po odličnem dnevu, ki ga je zaključil s 3. mestom v kategoriji Junior na žalost diskvalificiran (vožnja brez čelade na vzponu). Je pa vseeno zadržal prednost pred konkurenti in sezono končal na skupnem 3. mestu v svoji kategoriji. Marko Prosen je tekmo zaključil na 28. mestu (absolutno), Jakob Koruza je bil 45. Jakob Premrn 49. ter Martin Brus na 50. mestu, s čimer je obdržal 3. mesto v skupni razvrstitvi serije v kategoriji Masters2. Domen Nagode je na tekmo priletel v zadnjem trenutku in zasedel 56. mesto.

Sloenduro 2014, zaključna tekma, oktober2014Omeniti pa velja še Ajdovca Primoža Štrancarja, ki je zasedel absolutno 4. mesto in suvereno postal prvak v kategoriji Masters2. Primož je v sicer v letošnji sezoni postal tudi prvak Svetovne enduro serije (EWS) v kategoriji masters! Čestitke svetovnemu prvaku!

Nejc

 

 

Sloenduro 2014, zaključna tekma, oktober2014