Nova poslovilna vežica v Lokavcu

datum: 09.10.2014
kategorija: Sporočila za javnost

Pred nami je tradicionalen sklop dogodkov – Lokavški kulturni dnevi – ki bo letos še posebno slovesen, saj bo v okviru domačega kulturno-športno-turističnega festivala svojemu namenu predana nova pridobitev v kraju. V soboto, 11. oktobra 2014, bo ob 17.30 na vaškem pokopališču potekala slovesnost ob zaključku projekta izgradnje nove poslovilne vežice in širitve pokopališča.

Lokavec, poslovilna vežica, oktober 2014Lokavško pokopališče krasi nov objekt – zadnje počivališče. Nova lokavška poslovilna vežica ima tradicionalen pridih domačnosti, po katerem je prepoznaven domač arhitekt Andrej Čopič, avtor idejne zasnove objekta. Objekt je sestavljen iz dveh kubusov, ki sta združena pod eno streho. Eden je namenjen slovesu, v drugem so urejeni čajna kuhinja, sanitarije in shramba. Tlorisna dimenzija objekta je 12,8m krat 8,75m.

Projekt pa je, poleg izgradnje novega poslovilnega objekta, celostno obravnaval prenovo pokopališča. Tako se je pokopališče širilo na južne parcele, preurejena je obstoječa rampa do pokopališča, na vzhodni strani je izdelano novo stopnišče s kamnitimi portali, ki povezuje nov del s starim. Pred poslovilno vežico je urejena nova ploščad z betonskimi klopmi, namenjena prirejanju slovesnosti ter zbiranju ljudi.

Dela je opravilo preko javnega razpisa izbrano podjetje Velrad inženiring iz Lokavca, pogodbena vrednost del, skupaj z ddv, znaša 164.395,90 evra in je v celoti krita iz občinskega proračuna.

Vabljeni na slovesnost ob odprtju nove poslovilne vežice na prenovljenem pokopališču v Lokavcu, ki bo potekala v soboto, 11. oktobra 2014, ob 17.30.

Dogodek sodi v sklop tradicionalnih Lokavških kulturnih dnevov, ki se pričenjajo v petek, 10. oktobra.

Vabilo in program Lokavških kulturnih dni 2014