Jesensko državno ARG prvenstvo

datum: 23.09.2014
kategorija: Novice

Rok Zabukovec, pionirski državni prvak s pokalom v družbi šestih predstavnikov radioklubov najboljših v ARG v Sloveniji.

Domači radioamaterji so se na zadnji letošnji ARG tekmi, ki je potekala minulo soboto na Rogli, odlično izkazali – postali so klubski državni prvaki! Čestitke!

Leta 1954 so se slovenski radioamaterji prvič pomerili v iskanju skritih radijskih oddajnikov. Takratna oprema je bila tako robustna, da je tekmovalec lahko imel pomočnika - nosača. Leta 2004 smo v Dobravljah obeležili petdeseto obletnico in vso izvebo so vzorno izpeljali ajdovski radioamaterji. V soboto, 20. septembra 2014, pa se je na Rogli odvijala še zadnja letošnja ARG tekma ZRS ob jubileju - 60. obletnici. Ajdovski radioamaterji in učenci OŠ Dobravlje smo se izkazali, saj so Maruša Štokelj, David Čufer in Rok Zabukovec zmagali v svojih kategorijah. Dobri so bili tudi ostali in naša ekipa je dosegla najboljši seštevek. Smo torej klubski državni prvaki.

Pred desetimi leti smo se začeli učiti in bili še na zadnjem mestu. Vodstvu Radiokluba Ajdovščina, posebno predsedniku Jožetu Batiču in občini Ajdovščina ter županu Marjanu Poljšaku, smo hvaležni za vso pomoč in vzpodbudo, brez katere ne bi presegli zastavljenih želja.

Hvala in 73!

Stanko Čufer S57CD