V ajdovskem VDC-ju sprejem za Mateja

datum: 22.09.2014
kategorija: Novice

Mateju Fabčiču, ki se je odlično odrezal na Evropskih atletskih igrah v belgijskem Antwerpnu, so v VDC Ajdovščina priredili lep sprejem. Udeležili so se ga tudi prijatelji, sorodniki, pa ajdovski župan Marjan Poljšak in predsednik Društva Sožitje Ajdovščina.

Sprejem Matej Fabčič VDC AjdovščinaMatej Fabčič, doma iz Vipave, je že tri desetletja del ajdovskega VDC-ja. Navdušen tekač, tudi na smučeh, redno spremlja športna tekmovanja in pozna vse rezultate. Rad tudi hodi v hribe, je član PD Križna Gora, s katerim VDC izvaja skupne pohode. Njegova trenerka je Terezija Žigon, sodelavka ajdovske enote VDC-ja.

Na Evropskih atletskih igrah v Antwerpenu se je pomeril v teku, bil je 4. na 200 m, 4. na 400 m in 3. na štafeti 4x100m, kar je odličen rezultat. Na igrah je namreč sodelovalo kar 58 držav in 2000 tekmovalcev. Na igrah je pomagalo 6.700 prostovoljcev, v duhu tekmovanja je tiste dni živela celotna Belgija, ogledala si ga je tudi belgijska kraljica.

Matej Fabčič je bil del 21-članske slovenske ekipe, za katero je skrbelo »le« 7 spremljevalcev, vsak je torej skrbel za več tekmovalcev.

Za lep uspeh je Matej ob vrnitvi zaslužil glasen sprejem. Najprej mu je čestital direktor VDC-ja Roman Velikonja, čestital mu je župan Marjan Poljšak, pa Tanja Princes, podpredsednica Specialne olimpijade Slovenija in predsednik ajdovskega Društva Sožitja. Prvi pa so mu v objem planili njegovi prijatelji, iskreno veseli njegovega uspeha.