Knauf Insulation v Ajdovščini odpira obrat z 20 novimi delovnimi mesti

datum: 19.09.2014
kategorija: Novice

Knauf Insulation d.o.o. Škofja Loka, ki je v lasti nemške družine Knauf, se z letom 2015 vrača v Ajdovščino, kjer ima v lasti dve proizvodni hali še iz časov prejšnjih lastnikov. V prenovljenem obratu bo delo dobilo najmanj 20 ljudi iz lokalnega okolja.

Obrat, ki je bil zadnjih nekaj let v mirovanju, bomo prenovili in vanj umestili dejavnost ekskluzivne namenske obdelave izdelkov za doseganje dodane vrednosti na zahtevnejših trgih. Kljub temu, da je Knauf Insulation mednarodna korporacija, ki posluje v preko 40 državah sveta in ima proizvodne obrate po vseh celinah, smo uspeli doseči, da se dejavnost ekskluzivne obdelave izdelkov zadrži v Sloveniji, kar nam je v veliko zadovoljstvo.

Knauf Insulation v Škofji Loki z okrog 420 zaposlenimi na treh proizvodnih linijah izdeluje izdelke iz kamene volne namenjene izolaciji v gradbeništvu, industriji, energetiki, hortikulturi, avtomobilski industriji in drugod. Nekateri od teh proizvodov lahko dodatno namensko obdelani dosegajo uporabo v novih segmentih z višjimi dodanimi vrednostmi in prav ti bodo predmet obdelave v obratu v Ajdovščini.
Prenovljeni obrat bo predvidoma zaposloval najmanj 20 novih sodelavcev, ki jih bomo v celoti poiskali v lokalnem okolju. Predviden začetek del je v januarju 2015, pričakujemo dober odziv lokalne skupnosti in dobre poslovne rezultate, ki nam bodo omogočili, da bomo v prihodnosti uvajali še nove proizvode in lahko zaposlili tudi dodatne sodelavce.

Knauf Insulation, d.o.o. Služba za stike z javnostjo