Slovenska reprezentanca z domačim članom do 3. mesta na SP v F3J

datum: 13.08.2014
kategorija: Novice

Jure Marc, član Modelarskega društva Ventus, se je kot član slovenske reprezentance udeležili svetovnega prvenstva v kategoriji F3J (radijsko vodeni jadralni modeli). Desetdnevno tekmovanje je potekalo na Slovaškem, v mestu Martin. Naši fantje so se odrezali zelo dobro, saj so v konkurenci 30 držav zasedli tretje mesto. Čestitke!

Jure Marc je tretji z leve ...  Slovenske članske vrste sta zastopala še Bojan Gergič iz Maribora in Primož Rižner iz Slovenskih Konjic. Kot mladinec se je prvenstva udeležil tudi Tilen Marc iz društva Ventus ter zasedel odlično 15. mesto, zagotovo pa bi bil uvrščen više, če se mu nebi ponesrečil let.

Svetovno prvenstvo poteka vsaki dve leti. Leta 2016 bo to prvenstvo organizirala Slovenija z našim modelarskim  društvom. V konkurenci 6 držav nam je v Švici uspelo dobiti organizacijo, za kar gre zahvala predvsem našemu članu Marku Lemutu. Ventus, Jure Marc, SP Slovaška, avgust 2014Pripravil je namreč odlično predstavitev, tako da smo na glasovanju dobili kar 27 od 45 glasov. Čez dve leti se torej vidimo na vipavskem letališču, čeprav smo veseli tudi vseh drugih obiskov na našem letališču. Prva priložnost bo že prav kmalu. Modelarsko društvo Ventus namreč vsako leto organizira tudi zaključno tekmo za Evropski pokal v kategoriji F3J, ki bo letos potekala 20. In 21. septembra. Udeležilo se jo bo približno 100 tekmovalcev iz 10 držav. Dobrodošli!