21. letni pohod na Čaven

datum: 07.08.2014
kategorija: Novice

Prva avgustovska nedelja je določena za pohod ajdovskih planincev na Čaven. Že 21. letni pohod je bil letos. Potekal je sicer v senci lanskega praznovanja, ko je bil na začetku avgusta bogat planinski praznik na Čavnu, vendar se je tudi letošnjo nedeljo zbralo veliko ljudi.

21. pohod na ČavenNekateri se vpišejo pri kontroli, drugim niso pomembni žigi, saj so prišli na Čaven zaradi sebe. Vremenska napoved je sicer strašila, vendar je dež počakal do večera. Planinci, tudi pohodniki iz drugih delov Slovenije, so poromali na naš Čaven, ki nudi posebno doživetje, posebno veselje in energijo. Tako ga doživljamo mi, ajdovski planinci, ker je naš. To posebno ljubezen in naklonjenost želimo s pohodi prenesti tudi na druge. Ali nam uspe ali ne, tega ne vemo, sklepamo pa, glede na število pohodnikov iz drugih delov Slovenije in iz zamejstva, da smo uspešni.

Na letošnji planinski praznik je planince na Čavnu pozdravil podpredsednik ajdovskega društva Vladimir Lemut. S planinci je vedno praznoval tudi ajdovski župan Marjan Poljšak, navdušen planinec in pohodnik. Za veselo razpoloženje je poskrbel pevski zbor Šumljak. Njihovi ubrani glasovi so zapeli planinsko in državno himno ter nekaj ljudskih pesmi, ki jim vedno radi prisluhnemo.

Za poskočne viže, ki zasrbijo pete, čeprav so na nogah težki čevlji, je poskrbel glasbenik Simon.

V lepem razpoloženju, veselju in druženju je izzvenel tudi letošnji planinski praznik na Čavnu.

Irena Šinkovec