Župan obiskal skavte na Marmeljadi v Dolenjah

datum: 18.07.2014
kategorija: Novice

Župan Marjan Poljšak je obiskal skavte, ki se v teh dneh mudijo na Marmeljadi, združenem primorskem skavtskem taboru, ki letos poteka v Dolenjah. Letošnja Marmeljada je daljša od običajnih, prvič v dobra dva ducata let dolgi zgodovini skupnih primorskih skavtskih druženj namreč tabor traja kar teden dni.

Skavti marmeljada 2014Domači gostitelji – steg Ajdovščina-Šturje 1 – so se potrudili in pripravili lepo dobrodošlico svojim primorskim prijateljem. Celo most čez Vipavo so obnovili, finančno jim je pomagala Občina Ajdovščina.

Župan Marjan Poljšak, tudi sam ljubitelj aktivnosti v naravi, je bil navdušen nad taborom in nad dejavnostmi, ki se odvijajo v njem. Mladim pa je zaželel, naj ob aktivnostih v naravi, ki sproščajo telo in duha, razmišljajo o svoji in naši skupni prihodnosti.

Skavti bodo jutri tabor v Dolenjah pospravili, današnji zadnji dan pa so se jim pridružili tudi najmlajši – volkuljice in volkulji. Vseh skupaj bo nocoj v Dolenjah ob tabornih ognjih vedrilo okoli 400 skavtov iz vse Primorske.

Naj jim poletje še naprej teče tako prijazno, počitniško in ustvarjalno!

Skavti marmeljada 2014

Skavti marmeljada 2014

Steg Ajdovščina - Šturje 1 na Marmeljadi v Dolenjah Skavti marmeljada 2014