Kristjan in Polona vrtita pedala po Franciji in Italiji

datum: 10.07.2014
kategorija: Novice

Kristjan Koren, opremljen za dirko po Franciji 2014

Ob bok finalu svetovnega nogometnega prvenstva, ki se letos še posebej vročično razpleta, poteka prestižna kolesarska dirka po Franciji, na kateri že petič zapored vozi »naš« Kristijan Koren iz Budanj. Naša olimpijka Polona Batagelj iz Ajdovščine pa preizkuša moči na Giru Rosa, ženski različici kolesarske dirke po Italiji.

198 kolesarjev, oziroma 22 ekip, med njimi dva Slovenca, se letos meri na znameniti kolesarski Dirki po Franciji. Ajdovci stiskamo pesti za Kristjana Korena iz Budanj, za katerega je letošnji Tour že peti po vrsti. Celotna Kristjanova ekipa Cannondale je bila za dirko opremljena z novimi kolesi, vsako ima svojo žival  - Kristjan si je izbral leva.

Danes se pričenja ravninska 6. etapa, pred kolesarji je 194 kilometrov dolga pot. Kristjan je trenutno na 95 mestu, Špilak pa nekaj mest pred njim. Do konca dirke pa je še veliko kilometrov, višinskih metrov in kot predzadnja etapa tudi kronometer.

Polona Batagelj je članica ekipe BTC City Ljubljana Prvič v zgodovini slovenskega kolesarstva pa se ženske kolesarske dirke po Italiji udeležuje slovenska ekipa BTC City Ljubljana, katere članica je tudi Polona Batagelj. Tudi za dekleta se je danes začela šesta etapa dirke, ki se bo zaključila to nedeljo. Med seboj se meri skoraj 150 deklet, vsega skupaj bodo prevozila nekaj manj kot 1000 kilometrov. Polona Batagelj je peto etapo zaključila na odličnem 54. mesto.

Dejmo Polona in Kristjan!