Gostje iz Kosova in Črne Gore na ogledu dobrih praks v Ajdovščini

datum: 09.07.2014
kategorija: Novice

Gostje na plazu Slano blato. Foto Miha Ergaver

Včeraj so se na obisku v Občini Ajdovščina mudili predstavniki služb zaščite in reševanja iz Kosova in Črne Gore. Gostila jih je Uprava RS za zaščito in reševanje, tema obiska je bila sanacija naravnih nesreč. Prav Ajdovščina je s posebnim pristopom k sanaciji plazu Slano blato primer dobre prakse, ki so si jo želeli ogledati tudi gostje.

CZ-primer dobre prakse-jul014Delegacijo je vodil namestnik generalnega direktorja URSZR Branko Dervodel. Najprej so se ustavili v prostorih Občine Ajdovščina, kjer so jih sprejeli župan Občine Ajdovščina Marjan Poljšak, podžupan Drago Vidrih ter poveljnik CZ Občine Ajdovščina Igor Benko in direktor – poveljnik GRC Ajdovščina Miha Ergaver. Po predstavitvi zgodovine in sanacije plazu Slano blato in Stogovce so se gostje odpravili še na teren, na ogled obeh plazov.

Srečanje je bilo obojestransko koristno, saj se v vseh treh državah soočajo z enakimi problemi. Skozi pogovore se je iskalo možnosti za sodelovanje in skupne projekte sanacij naravnih nesreč, saj bi si tako omogočili večje možnosti za črpanje evropskih nepovratnih sredstev.