V nedeljo na Vogrščku triatlon za vse okuse

datum: 18.06.2014
kategorija: Novice

To nedeljo bo na jezeru Vogršček vse v znamenju triatlona. 2. Proaction kros triatlon Vogršček je namenjen rekreativcem, ki lahko tekmujejo tudi v »štafetah«. Hkrati pa se bo pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije odvilo tudi 1. državno prvenstvo v kros triatlonu.

Začelo se je s plavanjem ... Foto Maj Blatnik  2. Proaction kros triatlon Vogršček bo potekal ob  jezeru Vogršček, ob hitri cesti H4 Razdrto-Vrtojba (izhod Selo, Črniče ) in sicer v nedeljo, 22.6.2014 od 10.00 do 18.00 ure. Plavanje po jezeru, vožnja z gorskim kolesom po tehnično nezahtevni gozdni cesti, krožni tek ob jezeru vse do cillja je tisto, kar zagotavlja nepozabno izkušnjo za vsakega udeleženca. Tekma  je zaradi odličnega kraja prizorišča in datuma izvedbe, mikroklimatskih pogojev, lepe narave in vsakomur dostopne prijavnine, primerna za vse polnoletne udeležence.

Tekmovanje za rekreativce bo v dolžini super šprinta in bo potekalo na območju Občine Ajdovščina v smeri Batuj. Foto Maj Blatnik Plava se v akumulacijskem jezeru v razdalji 200m ( proga označena z dvema bojama, štart bo iz vode ). Kolesari se po krožni progi po gozdni cesti. Tek bo potekal v razdalji 3km. Samo dogajanje in menjalni prostor bo postavljeno ob jezero ( oddaljenost cca 30m ). Možno bo tekmovati kot posameznik ali kot štafeta ( 3 člani sestavljajo ekipo ). Primerno tudi za tiste, ki bi radio prvič sodelovali na kros triatlonu.

Pod okriljem Triatlon zveze Slovenije bo tekmovanje štelo tudi za 1. državno prvenstvo v kros triatlonu, v dolžini sprinta. Potekalo bo na območju Občine Ajdovščina v smeri Batuj. Plava se v akumulacijskem jezeru v razdalji 750m ( proga označena z dvema bojama, štart bo iz vode, 2 kroga ). Kolesari se po krožni progi po gozdni makadamski cesti v Tekačica zmagovalne štafete iz Ribnice teče v cilj .. Foto Maj Blatnik dolžini 17km. Tek bo potekal na razdalji 5km. Samo dogajanje in menjalni prostor bo postavljeno ob jezero ( oddaljenost cca 30m ).

Tekmuje se po pravilih TZS, na lastno odgovornost. Uporaba čelad je obvezna. Organizator ima pravico do spremembe razpisa. Neupoštevanje tekmovalnih pravil ter navodil sodniške in redarske službe je lahko vzrok za diskvalifikacijo. Čas za pritožbe je 15 minut po objavi neuradnih rezultatov. Plačilo ob pritožbi po pravilniku TZS.

Vsi udeleženci sodelujejo na lastno odgovornost in organizator NE ODGOVARJA za morebitne nesreče in poškodbe tretje osebe v okviru tekmovanja.

Razpis in podrobnejše informacije so  tukaj. Dodatne informacije dobiš na naši spletni strani www.3atlon.si in FB profilu Triatlon kluba Ajdovščina.

Dosegljivi smo po e-pošti:  3atlon.klub@gmail.com ali na mob.št.:  041 377 446  Uroš Medvedec (vodja prireditve ). 

Se vidimo na Vogrščku!