21. junija v Ajdovščini premiera Carmine Burane pod taktirko Martine Batič

datum: 18.06.2014
kategorija: Novice

Carmina Burana je najbolj znana scenska kantata nemškega skladatelja Carla Orffa, ki vedno znova navdušuje poslušalce in je izziv mnogim izvajalcem. V Ajdovščini se nam na prvo letošnjo poletno noč obeta nova premiera pod taktirko Martine Batič.

CARMINA BURANA E-FLYER BACKDogodek bo edinstven, saj bo simfonični orkester nadomestila skupina tolkal in dva koncertna klavirja, osrednji protagonist dogodka bo Slovenski komorni zbor, ki je del Slovenske filharmonije, ob priznanih solistih pa bodo svoje bogato glasbeno znanje v mogočnem projektu pokazali tudi domači pianistki Adnreja Kosmač in Meta Fajdiga, mladinski zbor ajdovske osnovne šole in pevski oddelek domače glasbene šole. Glasbo bo spremljala velika videoprojekcija.

Pri projektu izvedbe so združili moči priznana domača dirigentka Martina Batič, Slovenska filharmonija z njenim Slovenskim komornim zborom, Krajevna skupnost Ajdovščina in Pritrkovalsko društvo Ivan Mercina.

Dogodek, ki bo zagotovo pritegnil pozornost, vstopnice si že lahko zagotovite v predprodaji - v Ajdovščini jih prodajajo v Trgovini Faladur na ajdovski tržnici in v TA Tarol ob mestni fontani.