Slovenski taborniki v Ajdovščini na mnogoboju pokazali znanje in sposobnsoti

datum: 16.06.2014
kategorija: Novice

V nedeljo, 15. junija, se je z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo priznanj v Športnem centru Police v Ajdovščini zaključil jubilejni šestdeseti državni mnogoboj. Največjega slovenskega taborniškega tekmovanja, ki ga je v sodelovanju z Zvezo tabornikov Slovenije letos organiziral ajdovski rod Mladi bori (RMB), se je tokrat udeležilo približno 600 tabornikov iz cele Slovenije.

Taborniški mnogoboj, junij 2014Dogodek je od petka do nedelje potekal na treh prizoriščih v neposredni bližini športnega centra. Udeleženci so bili nameščeni v kampu Police, ki je bil tokrat poln taborniških šotorov, sprejem in zbor je potekal na parkirišču pri dvorani, tekmovanje pa na bližnjem travniku.

Po petkovih pripravah, sprejemu in namestitvi udeležencev je v soboto sledila izvedba tekmovalnega dela. Prijavljenih šestinosemdeset ekip iz različnih rodov se je v osmih starostnih kategorijah, od sedem do sedemindvajset let, pomerilo v postavljanju šotora, signalizaciji, orientaciji, postavljanju ognja, premagovanju ovir, postavljanju signalnega stolpa, ... ter ostalih panogah oziroma veščinah. In kot se v Ajdovščini rado pripeti, je tudi tokrat v dogodek posegla ajdovska burja ter preprečila izvedbo preizkušnje v lokostrelstvu.

Ob nasplošno dobri uvrstitvi članov domačega roda gre posebej omeniti drugo mesto voda Vowkci in tretje mesto voda Regice, obojih v kategoriji medvedkov in čebelic, od šestega do vključno desetega leta starosti.

Vendar pa nekoliko neugodno vreme ni bistveno oviralo dobro organizirane izvedbe tega pomembnega taborniškega dogodka. Vikend, namenjen preizkušanju osvojenega znanja in prijetnemu druženju, se je zaključil s težko pričakovanim nedeljskim zborom v taborniških krojih, kjer so udeležence nagovorili in jim čestitali vodja organizacije mnogoboja Helena Harej (RMB), glavni sodnik Matevž Brataševec (RMB) in načelnik Zveze tabornikov Slovenije (ZTS) Tadej Beočanin.

Anja Kosovel