Akvatlon za šolarje prvič tudi v Ajdovščini

datum: 03.06.2014
kategorija: Novice

V ponedeljek, 2. junija 2014, je v Ajdovščini potekalo prvo področno tekmovanje v akvatlonu za Notranjsko in Severno Primorsko regijo. Čeprav še neizkušeni, so se mladi tekmovalci odločno pognali v boj za mesta v finalu, ki bo potekal 11. junija na Kodeljevem v Ljubljani.

Foto Maj Blatnik Prvo področno tekmovanje v akvatlonu na našem koncu je za nami. Akvatlon je minil v prijetnem vzdušju in lepem, sočnem vremenu. Večina učenk in učencev se je prvič spoprijela s to disciplino in več kot uspešno opravila z razdaljami v plavanju in teku. Tekmovalci so bili razdeljeni v šest kategorij, glede na spol in letnik. Plavali so v pokritem bazenu, v razdaljah od 20 do 100 metrov, iz bazena so se pognali na tek okoli ajdovskega kampa – preteči so morali od 200 do 1500 metrov. Osnovnošolcem so se pridružili tudi tekmovalci iz vipavskega CIRIUSA, kjer zadnje leto dni aktivno trenirajo triatlon pod vodstvom trenerjev iz Triatlon kluba Ajdovščina. Vsi so uspešno opravili prvo tovrstno preizkušnjo v Ajdovščini, najboljše tri iz vsake kategorije pa čaka še nastop v finalu, ki bo potekal 11. junija na bazenu na Kodeljevem v Ljubljani.

Foto Maj Blatnik Čestitke prav vsem, najuspešnejšim pa želimo uspehov tudi na končni akvatlon preizkušnji.

Odrasle triatlonce pa čaka zanimiva in atraktivna preizkušnja 22. junija, ko bo ob in na jezeru Vogršček potekalo 1. državno prvenstvo v sprint kros triatlonu in 2. proaction kros triatlon Vogršček 2014. Vabljeni!

Več informacij na spletni strani Triatlon kluba Ajdovščina ali na facebooku.