Prvi turnir za državno prvenstvo v rokometu na mivki uspešno pod streho

datum: 03.06.2014
kategorija: Novice

Minuli konec tedna se je na peščenem igrišču ob Lokavščku odvil prvi kvalifikacijski turnir za državno prvenstvo v rokometu. Prvi finalisti so znani, Ajdovci bomo navijali za domačo žensko ekipo RK Mivka, med moškimi ekipami pa je zmagala reprezentanca Omana.

Turnir v rokometu na mivki, junij 2014Organizatorji, člani domačega Rokometnega kluba Mivka, so se trudili za uspešno izpeljavo športno-rekreativno-zabavnega dogodka, na koncu so lahko zelo zadovoljni. Še vreme jim je služilo, tako da je atraktiven športni dogodek minil v lepem vremenu.

Prihodnji konec tedna sledi še drugi kvalifikacijski turnir v Mozirju – prijave ekip so še vedno mogoče – nato pa se bodo finalisti pomerili na finalnem turnirju, ki bo potekal 21. in 22. junija v Termah Čatež.

Turnir v rokometu na mivki, junij 2014Na finalni turnir so že uvrščene tri najboljše slovenske ekipe iz turnirja v Ajdovščini.

Končni vrstni red moških ekip:

1. Oman (izven konkurence)

2. RK Koper

3. Team Ljubljana

4. Stare kante

5. 7 majhnih jagru

Končni vrstni red ženskih ekip:

1. RK Mivka

2. RK Piran

3. Wajduski pokemoni

Najboljši igralec: Darjan Vojin (Team Ljubljana)

Najboljša igralka: Ekaterina Čečkova (RK Piran)

Najboljši vratar: Aleš Štavar (RD Koper 2013)

Najboljša vratarka: Neža Curk (Wajduski pokemoni)

Nagrada fair play: Maja Svetik (RK Mivka) in Asa dal Hasani (Oman)

Čestitke domači ženski ekipi in organizatorju turnirja, Rokometnemu klubu Mivka, ki je v Ajdovščino pripeljal novo in atraktivno športno-rekreativno dejavnost.