Rekordna udeležba na letošnji prireditvi Igrajmo se za varnost

datum: 30.05.2014
kategorija: Novice

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina je danes dopoldan izvedel tradicionalno prireditev Igrajmo se za varnost. Zaznamovali so jo imenitna nova lokacija v Palah, rekordna udeležba in zadovoljni obrazi otrok, učiteljev ter predstavnikov vseh služb za zaščito in reševanje, ki so sodelovale. Hvala vsem!

DSC 0104Kar 1200 otrok je bilo vnaprej najavljenih, prišlo pa jih je verjetno še precej več. Dogodka so se veselili otroci iz vseh enot ajdovskega otroškega vrtca, tudi iz Vipave ter šolarji iz vseh ajdovskih šol in podružničnih šol. Preko 60 predstavnikov služb za zaščito in reševanje je predstavljalo svoje dejavnosti in prikazovalo svoje delo. Poučno, zanimivo in tudi atraktivno je bilo. Obiskala sta nas župan Marjan Poljšak in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Borut Vales ter prvošolcem tradicionalno podelila darilca. Prav vsi otroci pa so dobili sladoled.

DSC 0121Svet za preventivno in vzgojo v cestnem  prometu Občine Ajdovščina se zahvaljuje vsem sodelujočim:

-         policistom iz PP Ajdovščina, enote za službene pse iz Mirna, policistu motoristu iz enote prometne policije iz Vrtojbe, "schengenbusu" ... ;

-         gasilcem iz Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina, Prostovoljnega gasilskega društva Selo in Prostovoljnega gasilskega društva Col;

-         reševalcu Zdravstvenega doma Ajdovščina;

DSC 0032-         psičkom in njihovim vodnikom iz Društva reševalnih psov Nova Gorica;

-         profesorju in dijakom Prometne šole Šolskega centra Nova Gorica;

-         Rdečemu križu Ajdovščina

-         Jamarskemu društvu Danilo Remškar – fantje so se resnično nagarali;

-         Predstavnikom avtošole Stop;

-         predstavnikom Radiokluba Soča Nova Gorica 

-         Radioamaterjem iz ajdovskega društva;

-         Tabornikom iz roda Mladi bori

-         občinskemu redarju Draganu in uslužbencem ajdovske občinske uprave, ki so skrbeli za potek dogodka. 

Koordinacijo letošnjega dogodka je imel v rokah Jošt Črnigoj, svetovalec za promet in civilno zaščito na Občini Ajdovščina. 

Hvala pa tudi šolam in vrtcem, učiteljem in vzgojiteljem ter ostalim obiskovalcem imenitne prireditve. Kako luštno smo se imeli, pa vam bodo povedale fotografije - oglejte si jih.