Igrajmo se za varnost

datum: 29.05.2014
kategorija: Novice

V petek dopoldne, 30. maja 2014, bo v Športnem parku Pale potekala tradicionalna prireditev Igrajmo se za varnost, s katero želi organizator, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, skupaj z različnimi službami iz področja zaščite in pomoči, poudariti pomen lastne varnosti v prometu, pa tudi pri počitniških aktivnostih. Gre za enega najuspešnejših preventivnih dogodkov za otroke in šolarje v Sloveniji.

Svet za preventivno in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina je letos k sodelovanju pritegnil Policijsko postajo Ajdovščina in druge policijske enote, Gasilsko reševalni center Ajdovščina, Gasilsko zvezo Ajdovščina, Zdravstveni dom Ajdovščina, ekipo prve pomoči OZRK Ajdovščina, Gorsko reševalno skupino Ajdovščina, Jamarsko društvo Danila Remškarja, Tehniški šolski center Nova Gorica, Radio klub Ajdovščina, CB radio klub Soča Nova Gorica, Društvo tabornikov Ajdovščina in druge. Svoje dejavnosti bo predstavljalo preko 60 predstavnikov naštetih služb

Letos se bo prireditev odvijala na novi lokaciji, v Palah, v športnem parku pod mladinskim hotelom. Svoj prihod so že napovedale vse matične in podružnične šole v naši občini ter vse enote Otroškega vrtca Ajdovščina iz ajdovske in vipavske občine. Dogodek bo torej obiskalo preko 1200 otrok, kar je svojevrsten rekord, pa tudi dokaz organizatorjem, da delajo dobro.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je poskrbel za avtobusne prevoze otrok iz oddaljenejših krajev, prav tako bodo vsi prvošolci tudi letos prejeli darilo, vsi otroci pa odličen in atraktiven dogodek in sladoled.

Dogodek pa je namenjen širši javnosti, saj gre za enkratno priložnost – na enem mestu si bo mogoče ogledati delovanje in opremo različnih služb, katerih predstavniki bodo z veseljem odgovarjali na vprašanja obiskovalcev.

Vabljeni na obisk!