Ajdovščina gostiteljica 1. državnega prvenstva v rokometu na mivki

datum: 28.05.2014
kategorija: Novice

Prvo slovensko državno prvenstvo v rokometu na mivki bo gostila prav Ajdovščina – ta konec tedna bo namreč na peščenem igrišču ob Lokavščku potekal turnir, medtem ko se bo finale odvilo čez 3 tedne v termah Čatež. Organizator prvenstva je domači Rokometni klub Mivka, ob podpori Rokometne zveze Slovenije in Evropske rokometne zveze. Računa tudi na podporo gledalcev – vabljeni na prvenstvo, zabave ne bo manjkalo.

peščeno igrišče ob lokavščkuRokometni klub Mivka je lansko poletje uredil peščeno igrišče v grajskem obzidju. Bilo je dobro obiskano, mladi in stari so se zabavali na različne načine. Malo manj so bili zadovoljni okoliški prebivalci, saj jim je občasna burja mivko prinesla tudi na dom.

Lokacija letošnjega peščenega igrišča je spremenjena, šport in zabava se bosta skozi vse poletje odvijala na urejenem igrišču ob Lokavščku, kjer so bila nekdaj teniška igrišča, prav nasproti računovodskega podjetja Taxa. »Tu je namreč igrišče z logističnega vidika laže urejati,« pravi Ana Žigon iz Rokometnega kluba Mivka. Igrišče je večje od lanskega, mivka meri 30 krat 18 metrov, poleg prihranjene lanske pa so mivko še dokupili in jo nasuli v lesen obod, ki obdaja igrišče.

mivka kvalifikacijeNovo igrišče bo otvorilo 1. državno prvenstvo v rokometu na mivki, ki bo prvo v tej športni disciplini v Sloveniji nasploh, za kar se gre zahvaliti predvsem domačemu klubu in zavzetosti njegovih članov. Tekmovanje sta podprli tudi Rokometna zveza Slovenije in Evropska rokometna zveza. Predsednica dmačega kluba Mateja Kavčič: »Pestro dogajanje se bo tako v soboto kot v nedeljo začelo ob 10. uri, najpomembnejše tekme, ki bodo odločale o INvitation-Mivkazmagovalcih pa bodo na sporedu v nedeljo zgodaj popoldan. Najboljše ekipe s turnirja se namreč uvrstijo v finale državnega prvenstva, ki bo 21. in 22. junija v Termah Čatež
Na turnirju v Ajdovščini ta konec tedna se bo med seboj pomerilo 8 ekip, 3 ženske in 5 moških. Med njimi bo tudi reprezentanca Omana, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu v rokometu na  mivki zasedla 8. mesto. In med njimi bodo tudi kar 3 domače ekipe – poleg fantovske ekipe še dve ženski ekipi, kar pa je odličen razlog, da se ta konec tedna odpravite na turnir.

S turnirjem se bo Ajdovščina vpisala v zgodovino slovenskega rokometa, saj bo tu odigran prvi turnir državnega prvenstva. Prav Rokometni klub Mivka se uvršča med pionirje tega športa v Sloveniji in je edini klub, ki se ukvarja izključno z rokometom na mivki.