Nina Strnad pela dobrodelno, za neodvisno življenje hendikepiranih

datum: 27.05.2014
kategorija: Novice

Venčko Petrič nas že nekaj let zapored v maju vabi na odlične koncerte, s še lepšim namenom. Z nakupom vstopnice namreč prispevamo za osebno asistenco hendikepiranim, za kar si prizadeva Društvo YHD. Letos se je njegovemu povabilu odzvala odlična jazz pevka Nina Strnad im ob koncu koncerta zasluženo požela stoječe ovacije.

Nina Strnad dobrodelno za VenčkotaNa letošnjem dobrodelnem koncertu za dostojno življenje hendikepiranih je nastopila jazz pevka Nina Strnad, spremljala pa sta jo vrhunska glasbenika Gregor Ftičar na klaviaturah in Jaka Kopač z alt saksofonom. V uri in pol koncerta smo slišali vse najlepše slovenske popevke v jazz izvedbi, glasbeno dopolnjene z imenitnimi solističnimi vložki obeh glasbenikov, da o Nininih vokalnih sposobnostih sploh ne izgubljamo besed. Slovenskim je Nina dodala še nekaj priredb znanih tujih evergreenov, simpatično prevedenih v slovenščino. Obiskovalci smo bili navdušeni, z veseljem smo skupaj z Nino prepevali znane melodije. Prav za konec so nam pevka in glasbeniki podarili še Majdino Med iskrenimi ljudmi, tako zelo primerno pesem prav za te čase …  Glasbenikom smo se iskreno zahvalili s stoječimi ovacijami, ki so si jih več kot zaslužili.

Klavdija Poropat, Venčko Petrič in Lara Jankovič. Bili smo odlična publika, z navdušenjem in glasnim ploskanjem smo nekako poskušali prikriti našo lastno zadrego – v času evforičnega vsestranskega humanitarnega zbiranja pomoči je namreč naša dvorana na večer dobrodelnega koncerta ostala na pol prazna …

Venčko, ki je tudi sam popolnoma odvisen od pomoči, svojemu hendikepu navkljub opravi večino organizacijskih del. Celoten izkupiček od koncerta je šel za dober namen, Društvu YHD, ki si prizadeva za osebno asistenco. Prisotna je bila tudi predsednica društva Klavdija Poropat, ki se je zahvalila Venčku za vso njegovo zavzetost in trud, ki ga vlaga v organizacijo koncertov – letošnji je bil namreč že 5. po vrsti! Veliko je ljudi, ki za dostojno preživetje potrebujejo osebnega asistenta, država pa o tem problemu ne želi razpravljati.

Članice Društva gospodinj s Planine pred svojo mizo ... No, kljub nekoliko nelagodnemu občutku ob pogledu na prazne sedeže pa smo zaključili veselo in družabno. Ne nazadnje je tudi glas, ki se širi, veliko vreden. Še več pa druženje – ob glasbi, nato pa še ob kozarčku najboljšega iz Venčkotove rodne vasi Planine. Planinske gospodinje pa so tudi letos poskrbele za lepo okrašene in slastno obložene mize v avli dvorane.

Venčko ne bo obupal in vas že sedaj prijazno vabi na dobrodelni koncert v maju prihodnje leto.

Še vedno pa lahko pomagate - vse informacije najdete na spletišču društva YHD.