Dobrote slovenskih kmetij - Kmetija Pipan z znakom kakovosti in zlatimi medaljami

datum: 15.05.2014
kategorija: Novice

Kmetija Pipan je na letošnjem ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij sodelovala z belim pšeničnim kruhom in grozdnim sokom – za oba izdelka je prejela zlati medalji, Martin grozdni sok, doslej že trikrat zlat, pa je prejel še Znak kakovosti. V soboto, 17. maja, Kmetija Pipan na široko odpira vrata svoje kmetije, vabljeni na pokušino zlatih in tudi vseh drugih okusnih izdelkov.

Marta Pipan Marta Pipan je edina kmetica na Ajdovskem z dopolnilno dejavnostjo tradicionalno peko kruha. V ponudbi kmetije pa so še odlični domači sadni sokovi, sušene mesnine, domač sir in vino. Pipanovi že vrsto let z uspehom sodelujejo na vseslovenskem ocenjevanju kmečkih pridelkov. Iz letošnjega ocenjevanja pa se vračajo še bolj zmagoslavno – sok iz rdečega grozdja je že tretjič nagrajen z zlato medaljo in je tako prejel tudi Znak kakovosti. Tudi Martin pšenični kruh se je odrezal za zlato.

To soboto na kmetiji Pipan pripravljajo dan odprtih vrat:

Degustacijska sobica nad pekarno je lično opremljena in sprejme okoli 30 gostov. Med 10. in 14. uro si boste lahko ogledali prikaz tradicionalne peke kruha v Martini pekarni, ves dan pa bo v degustacijskem prostoru na ogled bogata razstava izdelkov kmetije, potekale bodo degustacije izdelkov.

Ob 18. uri pa bo potekala krajša slovesnost z blagoslovom prostorov – pekarne in degustacijske sobe nad njo.

Pipanovi vas bodo z veseljem popeljali tudi na ogled kmetije – žival v hlevu, trt, sadnih dreves in žitnih polj, prepričali se boste lahko v pristnost in kakovost domačih surovin.

Več o Marti Pipan, družinski kmetiji in njeni dejavnosti pa si lahko preberete v majski številki Ajdovskih novic.

Dobrodošli v soboto pri Pipanovih na Planini.  

Všečkajte Kmetijo Pipan na facebooku :)