Pester konec tedna na Gori - družili so se mladi pevci in stari avtomobili

datum: 15.05.2014
kategorija: Novice

V začetku maja smo imeli na Otlici pestro dogajanje. V petek, 9. maja so k nam prišli na tridnevno gostovanje člani Študentskega pevskega zbora Filozofske fakultete. Prišli so na priprave za njihov letni koncert. Že ob njihovem prihodu je bilo čutiti njihovo mladost, razigranost in radovednost. Takoj smo se z njimi dobro ujeli in tudi sami so se dobro vklopili v našo družbo. Dan kasneje pa so se na Otlici ustavili starodobniki.

Po večerji je sledil prvi del pevskih vaj, katerim je sledil še neuradni del, saj se je z vaško mladino prepevalo še pozno v noč.

Naslednji dan je bil še bolj pester: pričel se je z zajtrkom, za tem pa se je že pričela priprava na srečanje ljubiteljev starodobnih vozil. Poskrbeti je bilo potrebno za postrežbo vseh sodelujočih na srečanju in pripraviti prireditveni prostor. Okrog 10h je bilo že vse pripravljeno: domači razstavljavci so razstavili svoje izdelke; članice DPŽ Predmeja so v svojih nošah predstavile izdelke iz čipk, Marijan Černigoj je razstavil svoja umetniška dela, Tončka Čibej pa predstavila čaje in druge domače izdelke.

Otlica - zbor in starodobniki, maj 2014Okrog 11h so pričela prihajati prva vozila, ki so v strnjeni koloni prihajala na prireditveni prostor in ga zapolnili do zadnjega kotička. Radovedni domačini so si z občudovanjem ogledovali prave lepotce, se z njimi slikali in pogovarjali z lastniki jeklenih konjičkov. Za odlično razpoloženje je poskrbel voditelj Franc Vidmar, po domače Kitajc, ki je na svoj način popestril dogajanje. Za glasbene vložke pa sta poskrbela mlada domača harmonikaša Tjaša Božič in Aljaž Prem.

Otlica - zbor in starodobniki, maj 2014Veliko število udeležencev se je z mladima vodičkama Tamaro in Veroniko sprehodilo tudi do  naših večjih znamenitosti – Otliškega okna in kamnite spirale ter občudovali razgled nad Vipavsko dolino.

Na žalost so tri urice minile kot bi mignil, je pa bilo lepo videti zadovoljne obraze, ki so nam mahali v slovo in upali na snidenje naslednje leto.

Tako je bil prvi del čudovitega sončnega dne za nami, čakala pa nas je še večerna prireditev – koncert pevskega zbora Filozofske fakultete.

Lepo število udeležencev je prisluhnilo ubranemu petju mladih pevcev, petje in zabava pa sta se tudi ta dan nadaljevala do poznih ur.

Otlica - zbor in starodobniki, maj 2014Sledilo je še zadnje dejanje – priprava zajtrka in pakiranje pevcev ter priprava za odhod.

Vsi so bili navdušeni nad prijaznostjo domačinov in gostiteljev ter lepoto narave.

Vse dni je za postrežbo skrbela Okrepčevalnica AnGora s pomočjo članov ŠKTD Sinji Vrh, katera sta bila tudi glavna organizatorja teh dogodkov na Otlici.

Za prenočišče zbora je bilo poskrbljeno kar v dvorani na Otlici. Da tla za spanje niso bila pretrda, nam je civilna zaščita posodila blazine. Vse dogajanje je dokumentirano, za kar gre zahvala podjetju Audea Morris Plesničar s.p. ter domačim fotografom, ki so ovekovečili oba dogodka.

Otlica - zbor in starodobniki, maj 2014Še enkrat hvala vsem, ki so se odzvali na naše vabilo za sodelovanje: DPŽ Predmeja, Marijanu in Tončki, KS Otlica – Kovk, OŠ Otlica, Srednji šoli veno Pilon Ajdovščina, Društvu Gozd, TD Okno, ter seveda Tjaši, Aljažu in Francu – Kitajcu. Nenazadnje pa hvala vsem našim članom in delavcem Okrepčevalnice AnGora, ki so še enkrat več dokazali, da se s skupnimi močmi zmore veliko.

Ves ta trud je poplačan z zadovoljnimi obrazi in toplimi stiski rok.

 Člani ŠKTD Sinji Vrh