Ekipa Kampo Bar zmagovalec močnega ajdovskega futsal turnirja

datum: 12.05.2014
kategorija: Novice

V petek 9. in soboto 10. maja je na asfaltnem šolskem igrišču v Ajdovščini, potekal tradicionalen, že šesti po vrsti, Elita Nagode futsal turnir. Za naslov najboljšega se je borilo kar šestnajst ekip iz več koncev Slovenije, ki so predtekmovanja začele v štirih različnih skupinah, vsaka izmed skupin pa je kasneje dala dva četrtfinalista.

Futsal turnir, maj 2014  V odličnih vremenskih razmerah sta oba dneva turnirja postregla z vrhunsko futsal igro, ki jo je na tribunah znalo cenit več kot 300 navdušenih gledalcev. Med drugim so se v revijalni tekmi pomerile tudi ekipe Primorja in Gorice, ter tako poskrbele za nostalgijo in spomin na nekdanji severnoprimorski derbi.  V polfinale turnirja so se kasneje uvrstile ekipe Elita Nagode, Kampo Bar, Okrepčevalnica Pika ter A1.  V prvi polfinalni tekmi je ekipa Okrepčevalnice Pika dokaj zlahka premagala domačo ekipo Elita Nagode, prava drama pa se je razvila v drugem polfinalu, ko je ekipa Kampo Bar, ki je bila po večini sestavljena iz ajdovskih mladih futsal upov, šele po streljanju šestmetrovk, premagala odlično ekipo A1 iz Ljubljane. Junak srečanja je bil vratar Davor Pejakić, ki je ubranil odločilno šestmetrovko.  Polna tribuna gledalcev je nato z napetostjo čakala finalno tekmo in seveda pričakovala izenačen ter napet dvoboj, ki pa se je razpletel čisto drugače od pričakovanj. Ekipa Kampo Bar, na krilih polfinalne energije, je namreč že v začetnih minutah dosegla tri zadetke in tekma je bila odločena, saj ekipi Okrepčevalnice Pika ni uspelo več resneje ogroziti borbenih domačinov. Končni rezultat je bil kar 8 :1 in tako je pokal najboljše ekipe, na veliko zadovoljstvo gledalcev, dvignila ekipa Kampo bar.  V streljanju šestmetrovk za tretje mesto pa je bila uspešnješa ekipa A1.

Futsal turnir, maj 2014Ekipa Kampo bar je pobrala tudi vse posamezne lovorike, saj je bil za vratarja turnirja izbran Davor Pejakić, za najboljšega strelca Admir Čosić, naziv najboljšega igralca pa je zasluženo osvojil Aci Sukanović.  

Ekipa Elita Nagode je izvrstno organizirala še en turnir v Ajdovščini, dokaz za to so seveda odlični futsal boji in veliko število zadovoljnih gledalcev, ki jih je še posebej zabaval spiker festivala Toni Pejakić. Vse ljubitelje futsal igre na ajdovskem pa vabimo, da spremljate facebook stran Futsal Ajdovščina, kjer najdete ažurna poročila iz turnirjev in seveda napovedi prihajajočih futsal dogodkov na ajdovskem.

Matjaž Jazbar