7. kriterij mesta Ajdovščina – borbeno in sproščeno

datum: 09.05.2014
kategorija: Novice

Prvi majski vikend je v Ajdovščini minil v znamenju kolesarjenja. Domač Kolesarski klub Castra je tudi letos organiziral atraktivno kolesarsko dirko, 7. Kriterij mesta Ajdovščina za otroke in mladino. Tekmovanja se je udeležilo preko 200 kolesarjev iz Slovenije, Italije in Hrvaške.

7. kriterij mesta AjdovščinaDogajanje je bilo postavljeno v center mesta, kjer je potekala krožna dirka. Krog je meril 1200m, kolesarji so jih morali prevoziti več – odvisno od posamezne kategorije. Najdaljša je bila dirka za starejše mladince, ki je štela 30 krogov ali 36 km!

Kriterija se je udeležilo 210 tekmovalcev iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Vrhunec tekmovanja je bila dirka starejših mladincev, v kateri je na koncu slavil novogoričan Kristjan Kumar. Kljub močni konkurenci velikih klubov, kot sta Adria Mobil iz Novega mesta in Radenska iz Ljubljane, so se dobro izkazali tudi kolesarji iz manjših klubov. Zelo dobre rezultate so dosegali člani Idrijske Sloge 1902.

Starejšim mladincem je pokale podelil župan Občine Ajdovščina, Marjan Poljšak, ostalim kategorijam pa predsednik Športne zveze Ajdovščina Miloš Popovič in organizator dirke Uroš Medvedec.

Najbolj pomembno pa je, da je dirka minila v prijetnem in sproščenem vzdušju, kolesarji so pokazali izredno borben duh. Prav zaradi njih bo ukvarjanje z vse privlačnejšo in vedno bolj množično športno disciplino še prijetnejše.

7. kriterij mesta AjdovščinaZahvaljujemo se našim sponzorjem in partnerjem: Občina Ajdovščina, CPG, Mlinotest, Modri center, Turistična agencija Tarol, Picerija Fontana in Kmetija Smodin.

Še enkrat več pa so se izkazali tudi prostovoljci, ki so svojim trudom in veseljem pomagali pri organizaciji lepega dogodka.

 Uroš Medvedec, foto Maj Blatnik