Vabljeni na proslavo ob prazniku občine Ajdovščina

datum: 04.05.2014
kategorija: Sporočila za javnost

Vabimo vas na slavnostno sejo ob prazniku občine Ajdovščina, ki bo potekala v ponedeljek, 5. maja 2014, ob 18. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Spregovorila bosta župan Občine Ajdovščina Marjan Poljšak in Minister za obrambo RS Roman Jakič. Na proslavi bodo podeljena občinska priznanja.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinskega sveta Občine Ajdovščina je pripravila predlog sklepa, ki ga je Občinski svet Občine Ajdovščina sprejel na 38. redni seji. Na letošnji slavnostni seji bodo podeljena naslednja občinska priznanja: Petomajsko priznanje, Občinski priznanji in Spominsko priznanje.  

 

 

Petomajsko priznanje Občine Ajdovščina bo prejel Silvan Lulik, za dolgoletno delovanje in odmevne uspehe na področju avtomobilističnega športa.

Občinsko priznanje Občine Ajdovščina bo prejela Irena Vidmar, za predano delo in doprinos k razvoju zdravstvene nege.

Občinsko priznanje Občine Ajdovščina bo prejel Moški pevski zbor Napev iz Batuj, za dosežene uspehe in bogatitev kulturnega življenja na področju zborovskega petja. 

Na slavnostni seji bo podeljeno tudi spominsko priznanje, ki ga bo prejela Marija Kukanja, za dolgoletno požrtvovalno delo na področju zdravstvene nege.

Vabimo vas, da skupaj z nami praznujete praznik občine Ajdovščina, ki ga občina praznuje v spomin na ustanovitev prve slovenske povojne vlade, 5. maja 1945. V kulturnem programu bodo sodelovali MoPZ Napev iz Batuj pod vodstvom zborovodje Matjaža Remca in interpreti iz KUD Javorov Hudič. To bo tudi priložnost za pokušino najboljših vin, nagrajenih z listino odličnosti iz občinskega ocenjevanja.

 Občina Ajdovščina