Pozdrav pomladi v Domu starejših občanov v Ajdovščini

datum: 14.04.2014
kategorija: Novice

V torek, 8. 4. 2014 , je pogledala pomlad tudi med stanovalce v Domu starejših občanov v Ajdovščini. Obiskali so jih učenci in učitelji Glasbene delavnice J&N iz Ajdovščine. Pripravili so zanimiv glasbeni program in pokazali, koliko so se naučili v delavnici.

Nekateri izmed njih jo obiskujejo že več let, nekateri so začetniki. Oboji so se zelo potrudili in pričarali občinstvu vedrino, veselje in toplino. Zvenele so kitare v različnih skladbah in v različnih skupinah. Učenci so se predstavili posamezno in v skupinah. Učenci so tudi iz klaviatur izvajali tople melodije, ki so pobožale dušo in srce ter priklicale v spomin marsikateri dogodek iz mladosti. Glasovi harmonik, v spremljavi kitar, pa so privzdignili tudi tiste, ki so priklenjeni na vozičke. Vsi so pritegnili melodiji, zaploskali iz srca mladim glasbenikom in njihovim učiteljicam. Učenci so razveselili tudi starše, ki so jih spremljali na prireditev.

Prireditev se je zaključila z veliko hvaležnostjo stanovalcev. Bili so veseli mladosti in pomladi, ki se je ustavila pri njih. Povezala in prepletla se je z jesenjo; glasovi kitar, klaviatur in harmonik so povezali ta šopek, ki naj pogosto diši.

Irena Šinkovec