Sprejem za najuspešnejše občanke in občane in podelitev listin odličnosti najboljšim vinom iz občinskega ocenjevanja

datum: 09.04.2014
kategorija: Sporočila za javnost

V petek, 18. aprila 2014, ob 19. uri, bo v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini potekal sprejem, na katerega župan Občine Ajdovščina povabi vse, ki so v zadnjem letu dni dosegali vidnejše uspehe. Že tradicionalni sprejem pa letos prvič dobiva novo vsebino, to bo namreč imenitna priložnost za podelitev prvih listin odličnosti najboljšim vinom iz letošnjega občinskega vinskega ocenjevanja. Prve listine odličnosti bo domačim vinogradnikom izročila Vinska kraljica Slovenije, Špela Štokelj.

Letošnja bera uspešnih je izredno bogata, prav tako so pestre tudi dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo. Njihovi uspehi so vidni najmanj na državnem nivoju, veliko Ajdovk in Ajdovcev stoji ob boku mednarodni konkurenci, imamo tudi svetovne prvake. Nekateri uspehi so natančno izmerljivi, drugi s seboj nosijo pomembna poslanstva – inovativnost, dobrodelnost, ustvarjalnost. Vsak po svoje prispeva k prepoznavnosti naših krajev, predvsem pa spodbujajo sokrajane k aktivnejšemu življenju.

Občina Ajdovščina je ponosna na uspehe svojih občank in občanov, s skupnim javnim sprejemom želi počastiti njihove uspehe, se jim zahvaliti za njihov prispevek k bolj pozitivnemu ozračju v družbi.

Družbi najuspešnejših pa se letos pridružujejo tudi vinarji in vinogradniki. Prvič bodo podeljene listine odličnosti desetim izbranim vinom v petih kategorijah, iz občinskega ocenjevanja vin. Eno od teh vin pa bo dobilo še naziv protokolarno vino Občine Ajdovščina 2014, ostala pa bodo dobila priložnost promoviranja na občinskih prireditvah.

Vabimo vas, da spoznate naše uspešne občanke in občane ter ob kozarčku najboljšega iz domačega podeželja nazdravite z njimi - v petek, 18. aprila 2014 ob 19. uri.