Marko Ferjančič absolutni zmagovalec mednarodnega pevskega tekmovanja v Italiji

datum: 01.04.2014
kategorija: Novice

Marko Ferjančič in Jerica Rudolf

Marko Ferjančič iz Budanj in njegova učiteljica petja Jerica Rudolf sta se minulo nedeljo zmagovito vrnila iz VIII. mednarodnega pevskega tekmovanja Concorso internazionale di canto Giulio Neri, Torrita di Siena. Na zahtevnem tekmovanju in v hudi konkurenci pevcev iz kar 15 držav je Marku uspelo osvojiti 1. nagrado in absolutno zmago. Čestitamo!

Marko Ferjančič je učenec petja iz razreda Jerice Rudolf na Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina. S svojim petjem stalno osvaja žirije pevskih tekmovanj na državnem in na mednarodnem nivoju. Oba – tako pevec, kot njegova mentorica – pa sta še posebej ponosna na zadnje osvojeno odličje – 1. nagrado in absolutno zmago na VII. Mednarodnem tekmovanju Concorso internazionale di canto Giulio Neri. Tekmovanje je potekalo brez starostnih omejitev in brez kategorij, udeležili so se ga pevci iz kar 15 držav. V predtekmovanju je nastopilo 86 pevcev, 35 se jih je uvrstilo v polfinale. V nedeljo zvečer je potekal še zaključni koncert z 20 finalisti, med katerimi je žirijo najbolj prepričal prav Marko Ferjančič. To je velik uspeh.

Pevcu in njegovi učiteljici čestitamo za ta velik uspeh, Marka pa bo v domačih krajih ponovno mogoče slišati že na županovem sprejemu za najuspešnejše občane, ki bo 18. aprila v Dvorani prve slovenske vlade.