Podjetništvo izven okvirov

datum: 14.03.2014
kategorija: Novice

Osemindvajsetega februarja je v Ajdovščini potekalo prvo predavanje iz sklopa Podjetniških delavnic 2014, ki jih pod okriljem Mladinskega sveta Ajdovščina organizira Skupina za razvoj podjetništva. V načrtovanje, zbiranje sredstev ter organizacijo je bilo vloženega več kot pol leta prostovoljnega dela.

Odzivi na delavnice so dobri; morda tudi zaradi tega, ker z njimi vnašamo novo znanje in miselnost, ki podjetništvo postavljajo v nov kontekst. S pristopi, ki se jih uči približno dvajset udeležencev iz Vipavske doline in okolice, razbijamo staro miselnost o »tveganem podjetništvu« in »strahu pred neuspehom«. Osvojeni načini dela bodo udeležencem koristili tudi pri izgradnji kariere, če se za podjetništvo ne bodo odločili.

Projekt Podjetniških delavnic 2014 spada v iniciativo za vzpostavitev Mladinskega podjetniškega centra Vipavske doline. Ob zadostnih sredstvih nameravamo delavnice izvajati vsako leto, želimo pa tudi nuditi nadaljnja kratka praktična usposabljanja s področij, ki se tako ali drugače navezujejo na podjetništvo in so obenem zaželena tudi pri delodajalcih (npr. e-trženje, intelektualno pravo ipd.). To je le eden izmed pristopov, ki jih želimo izvajati v podporo podjetništvu in razvoju kompetenc naših ljudi. Upamo, da bodo to energijo in priložnost prepoznali tudi tisti, ki nam lahko zagotovijo več podpore in sredstev.

Čas je, da podjetništvu vrnemo mesto v družbi, ki si ga zasluži, ga podpiramo in s tem poskrbimo za našo prihodnost in prihodnost tistih, ki bodo nasledili naše delo.

Tomaž Bizjak