Projekt Holistic v polnem teku

datum: 14.03.2014
kategorija: Novice

Po večmesečnih pripravah in dopolnjevanju dokumentacije je projekt Holistic konec lanskega leta končno ugledal luč sveta. Podpisnica 20-članskega partnerstva v okviru čezmejnega Jadranskega programa IPA je postala tudi Občina Ajdovščina, ki v projektu vidi odlično priložnost za izboljšanje požarne varnosti in dvig požarne ozaveščenosti med občani.

logo holisticUvodno srečanje projektnih partnerjev je potekalo med 20. in 22. januarjem v dalmatinski prestolnici, kjer so se »požarni« kolegi spoznavali, kovali načrte ter razglabljali o namenu in ciljih projekta. Ajdovski »holistiki« so se domov vrnili polni idej in elana ter se nemudoma angažirali – v roku enega meseca so zaposlili dve koordinatorki projekta, preučili obstoječe stanje in analizirali razpoložljive podatke s področja požarne varnosti v občini Ajdovščina. Konec februarja LOGO_Jadranski čezmejni program IPA_s sloganomso se oboroženi z novim znanjem ponovno odpravili v Split na konkretne pogovore o konkretnih aktivnostih.

Skupaj bodo oblikovali skupino strokovnjakov, s pomočjo katere bodo razvili in vzpostavili napreden informacijsko komunikacijski sistem za napovedovanje in zgodnje zaznavanje požarov v naravi, njihovo uspešno obvladovanje ter čim hitrejšo sanacijo okolja po požaru. Požari na našem območju predstavljajo veliko nevarnost za ljudi in okolje, predvsem v poletnih mesecih. Prav zato je nujno, da požarni varnosti in zaščiti pred požarnimi tveganji vsi namenimo več časa in pozornosti.

EU zastava in pripis_sloMGRT_slo

Ana Furlan