Pomagajmo otrokom do še lepšega otroštva - dobrodelno kolesarjenje na OŠ Šturje, letos pa tudi brevet

datum: 04.03.2014
kategorija: Novice

Območje je raj za kolesarje

Osnovna šola Šturje in kolesarsko društvo BIK.SI tudi letos vabita k sodelovanju - 8. marca bo na šoli potekalo že 4. dobrodelno kolesarjenje, letos pa mu organizatorji dodajajo še 200 kilometrski brevet.

Start breveta bo že pred 8. uro zjutraj pred šolo.

Brevet je netekmovalna kolesarska preizkušnja, ki poteka v vsakem vremenu, udeleženci vozijo po cestno prometnih predpisih, podnevi in ponoči, kjer je zmagovalec vsak, ki pride v cilj, predvsem pa je to družabni dogodek in doživetje za vsakega udeleženca, ki se preizkusi prevoziti progo, dolgo od 200 do 1600 kilometrov. Brevet NI dirka.

Tokratni brevet bo dolg 200 km, prevoziti pa ga je potrebno v 13 urah in pol. Trasa je lahka in vsebuje le okoli 1200 višinskih metrov. Vsak udeleženec plača startnino. Del le-te bo namenjen šolskemu skladu OŠ Šturje za otroke iz socialno ogroženih družin, da se bodo lahko udeležili šole v naravi, zato je ta brevet tudi dobrodelen.

Več o samem dogodku (startnina, podatki o progi, opozorila) si lahko preberete na spletni strani OŠ Šturje http://www.os-sturje.si/ , o brevetu pa na spletni strani ŠD Randonneurs Slovenija http://www.randonneurs.si.

Na isti dan bo od 8. ure dalje potekalo tudi dobrodelno kolesarjenje za posameznike in družine. Tako kot prejšnja leta se bo kolesarsko dogajanje odvijalo pred osnovno šolo Šturje.

Vsak udeleženec bo na startu pred šolo dobil zemljevid z vrisanimi kolesarskimi potmi, podpisal bo izjavo in lahko daroval prostovoljni prispevek v šolski sklad OŠ Šturje Ajdovščina.

Opisi kolesarskih poti

Več o kolesarskih poteh si lahko ogledate na spletnih straneh OŠ Šturje.

Vabljeni!