Pustni čas je tu

datum: 28.02.2014
kategorija: Novice

Po debelem četrtku, ko smo izpraznili vse "masnte" kulinarične zaloge, se danes začenja post, pa tudi pustne norčije. Tudi v Vipavski dolino bo veselo, pustovanja vam prirejajo Klub ajdovskih študentov in Trgovsko podjetje Fama, ki tudi letos tradicionalno gosti ptujske kurente, na pustni torek pa bo za dobro zabavo poskrbel MC Hiša mladih.

Na Vipavskem se ni ohranila kakšna posebna staroveška tradicija pustovanja, odganjanja zime. Smo pa imeli Ajdovci svojo sodobnejšo različico pustne norčavosti, ki je žal že pred leti zamrla. Kot vse kaže pa se šemasto veselje vrača na Vipavsko. Letos se vsem maškaram ponuja cela vrsta pustnih zabav – pričenjajo se danes, zaključujejo na pustni torek.

PUSTOVANJA ZA NAJMLAJŠE

Danes (petek, 28. februar) bo tradicionalno veselo pred Trgovskim centrom Fama v Vipavi, zabava pod velikim šotorom na parkirišču trgovskega centra se prične ob 16. uri, obiskali jo bodo tudi kurenti iz Etnografskega društva Ježevka s Ptuja. Najlepše maske kot običajno prejmejo lepe nagrade, nagrajene pa bodo vse maske, ki bodo sodelovale v izboru za najlepše.

Kurenti že preganjajo zimo iz naše dežele, kje jih nadjete, pa si oglejte na spletni strani Trgovskega podjetja Fama.

Na pustni torek pa tradicionalno popoldansko pustno zabavo v Športnem centru Ajdovščina prireja tudi MC Hiša mladih. Zbor pustnih šem bo ob 16.30 na Trgu 1. slovenske vlade, nato pa se bodo v povorki odpravili v ŠC Ajdovščina, kjer bo od 17. ure dalje potekal bogat program z ustvarjalnimi delavnicami, animacijo in plesom …

PUSTOVANJA ZA TAVELIKE

Klub ajdovskih študentov prireja veliko pustno zabavo pod šotorom pred trgovskim centrom Fama v Vipavi, v soboto, 1. marca, prične se ob 21. uri. Za ples bodo godle skupine MI2, Climax in The Users, najboljše maske bodo nagrajene.

V soboto, 1. marca zvečer, pa bo šemasto tudi v Baru Hiše mladih v Palah. Glasbo bo vrtel DJ Samo, najlepše, najbolj ustvarjalne maske pa čakajo nagrade.

Izkoristite priložnosti, najejte se krofov, naj vam pustni čas polepša sivo vsakdanjost!