Sarino vino iz Ferjančičeve kleti

datum: 15.02.2014
kategorija: Novice

Sara Savnik je verjetno prva Miss Univerze Slovenije s svojim vinom – Vinska klet Ferjančič iz Planine je namreč enega od svojih odličnih kletarskih izdelkov poimenovala po Sari. Superlepotica Sara bo s ponosom predstavljala svoje vino, najprepoznavnejši produkt Vipavskega podeželja je dobil odlično promotorko, ki se giblje v pravih krogih.

Sarino vino  Grozdje za Sarino vino je zorelo še pozno v topli in suhi jeseni 2011. Gospodar Peter Ferjančič se je zaradi velike vsebnosti sladkorja odločil grozdje sort merlot in modri pinot predelati v sladko predikatno vino. Posestvo Ferjančič je znano po preko 200 letni tradiciji pridelave in predelave grozdja, pa vendar se tako odličen letnik ne zgodi vsako leto. Zato si zasluži prav posebno ime, se je odločil gospodar Peter Ferjančič in ga poimenoval po domačem dekletu, ki osvaja s svojo lepoto – ne zgolj zunanjo, pač pa tudi notranjo. Sara Savnik, Miss Universe Slovenije, je ponosna na to, hkrati pa je s tem potrdila in pokazala, da je ostala zvesta svoji domači deželi. Vipavski vinorodni okoliš pa je s tem pridobil še eno vrhunsko promotorko.

Sarino vino Sara Savnik je ena najbolj priljubljenih slovenskih lepotic, kar so pred kratkim dokazali tudi bralci Nedeljskega, ki so jo izglasovali za najlepšo Slovenko med najlepšimi. Superlepotica Sara, ki ji k zunanji lepoti še kako pomaga njen prisrčen karakter in sproščen nastop, je ob nazivu v dar prejela dragoceno darilo zlatarja Tomislava Lobode.

Na zdravje in na ljubezen! 

sh

Foto Luka Podgornik